Košarka

NBA: Vol i Harden vodili Vašington i Hjuston do 2-2 u serijama

Vašington Vizardsi izjednačili su protiv Boston Seltiksa u polufinalu Istoka na 2-2, dok su isto učinili i Hjuston Roketsi protiv San Antonio Sparsa na Zapadu.
NBA: Vol i Harden vodili Vašington i Hjuston do 2-2 u serijama
Portal AnalitikaIzvor

Vizardsi su u prijestonici Sjedinjenih Američkih Država do trijumfa došli sjajnom igrom u trećoj deonici (42:20), u kojoj su napravili nevjerovatnu seriju od 26:0, za konačnih 121:102.

Vašington je do pobjede predvodio tandem Džon Vol i Bredli Bil, koji je i na ovom susretu bio odličan. Vol je imao 27 poena i 12 asistencija, dok je Bil bio malo efikasniji-29 poena i četiri skoka. Kod Bostona, po navici, najefikasniji je bio Ajzea Tomas sa 19 poena. Sljedeći meč igra se u Bostonu 10. maja.

S druge strane, Roketsi su četvrti teksaški derbi riješili u svoju korist najviše zahvaljujući 19 pogođenih trojki, ali im sada treba novi brejk u San Antoniju ukoliko žele u finale konferencije, 125:104.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Fdžejms Harden sa 28 poena, 12 asistencija i pet skokova. Pratio ga je Erik Gordon sa 22 i Trevor Ariza sa 16 poena. U poraženoj ekipi istakao se Džonatan Simons sa 17 poena, dok su Kavaj Lenard i Lamarkus Oldridž ubacili po 16.

U neđelju uveče, šampioni Klivelend Kavalirsi su posijle 'čišćenja' Indijana Pejsersa na otvaranju doigravanja, i Toronto Reptorse eliminisali u četiri meča.

Na korak do skora 8-0 nalaze se i vicešampioni svijeta Golden Stejt Voriorsi, koji će u noći između poneđeljka i utorka pokušati da završe seriju protiv Džezera u Juti (3-0).

Portal Analitika