Politika

Parlament Kosova danas o demarkaciji granice sa CG

Kosovski premijer Isa Mustafa odlučio je da pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom proslijedi danas parlamentu na glasanje.
Parlament Kosova danas o demarkaciji granice sa CG
Portal AnalitikaIzvor

Kancelarija premijera saopštila je da je ta odluka donijeta nakon telefonskog razgovora Mustafe sa zamjenikom pomoćnika američkog sekretara Hojt Jiem.

Kako se navodi u saopštenju, Mustafa je informisao Jia o aktuelnim dešavanjima, a posebno je razgovarano o potrebi da se, bez odlaganja, u Skupštini nastavi sa usvajanjem Nacrta zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Mustafa i Ji dogovorili su da Vlada danas proslijedi parlamentu taj nacrt. Ji smatra da je odluka odgovarajuća za rješavanje tog važnog pitanja, navodeći da je uvjeren da će svi poslanici glasati za sporazum.

Kako je pisao Kos sev, odluka o upućivanju pitanja demarkacije parlamentu uslijedila je nakon što je saopšteno da će se u srijedu, 10. maja, na dnevnom redu u Skupštini naći prijedlog za rušenje Mustafine vlade.

Na inicijativu kosovske opozicije sakupljeno je 40 potpisa za predlog o izglasavanju nepovjerenja Mustafinoj vladi. Mustafa je rekao da vladu hoće da ruše oni koji imaju problema sa zakonom i da nije zabrinut zbog toga.

– Ono što sam vidio do sada je da rušenje vlade traže oni koji imaju problema sa zakonom, oni koji su i u prošlosti loše prošli sa zakonom, zbog korupcije, organizovanog kriminala i drugih formi – rekao je Mustafa.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika