Crna hronika

Vladimiru Roganoviću određen pritvor do 30 dana

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana pripadniku “kavačkog klana” Vladimiru Roganoviću (31) koji je prije dva dana uhapšen u Beogradu zbog lažnih dokumenata, prenosi beogradski Blic.
Vladimiru Roganoviću određen pritvor do 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazala portparolka suda Ivana Ramić za Tanjug, u Beogradu mu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva kao i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Roganović je prije dva dana po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

U trenutku hapšenja Roganović je kod sebe imao lažnu ličnu kartu, uvjerenje o državljanstvu i krštenicu. U policijskoj stanici na Zvezdari je navodno nameravao da ta dokumenta preda da bi na ime mladića – čija je lična karta, dobio srpski pasoš i biometrijsku ličnu kartu, ali je u tome osujećen.

Vladimir je inače brat, Duška Roganovića čiji je automobil 25. aprila u Herceg Novom dignut u vazduh.

On je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Duško i Vladimir Roganović su braća od stričeva i odranije su poznati organima gonjenja, a dospjeli su u žižu javnosti 2009. godine nakon ubistva vođe navijača “Delija” Marka P. Vesnića.

Blic.rs

Portal Analitika