Svijet

Da li će se kandidovati 2018? Putin danas obilježava petu godinu predsjedničkog mandata

Na današnji dan, sedmog maja 2017. godine Vladimiri Putin stupio je na dužnost u trećem mandatu. Putin je ušao u veliku politiku 1999. godine, bio je prvi zamjenik i vršilac dužnosti predsjednika Vlade Rusije. On je 2000. godine postao drugi predsjednik Rusije, nakon Borisa Jeljcina. Tu funkciju je zauzimao dva puta za redom, a 2008. godine novoizabrani predsjednik Dmitrij Medvedev je potpisao ukaz o imenovanju Putina za predsjednika Vlade Rusije.
Da li će se kandidovati 2018? Putin danas obilježava petu godinu predsjedničkog mandata
Portal AnalitikaIzvor

Treći put Putin je postao predsjednik 2012. godine, počevši svoj posao potpisivanjem takozvanih "majskih ukaza" — širokim socijalnim programom. Treći Putinov mandat se završava u proljeće 2018. godine, piše Sputnjik.

Ko je Vladimir Putin?

Prema mišljenju eksperata, za proteklih 17 godina Zapad je odlično shvatio "ko je mister Putin". Danas, ga i u Rusiji, i u inostranstvu smatraju političarem svjetskog značaja, ali često i nepredvidljivim.

Član uprave Nemačko-ruskog foruma Martin Hofman za Sputnjik kaže da smatra da je početkom sadašnjeg Putinovog mandata otvorenost njegove politike prema Zapadu i želja za saradnjom bila mnogo veća nego što je danas, a šef Fonda za razvoj civilnog društva Konstantin Kostin smatra da za zapadnu publiku Putin ostaje nepredvidljiv političar.

Blic.rs

Portal Analitika