Crna hronika

Isat Boljević pušten iz pritvora

Predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata Isat Boljević juče je nakon isteka jednomjesečnog pritvora pušten iz istražnog zatvora u Spužu, koji mu je određen zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta.
Isat Boljević pušten iz pritvora
Portal AnalitikaIzvor

On se tereti za zloupotrebu službenog poslovanja u privrednom poslovanju. Cigarete „virdžinija“ i „mak“ zaplijenjene su 23. marta, a njihova vrijednost se procjenjuje na skoro četiri miliona eura. Od tada je Boljević bio nedostupan crnogorskim istražiteljima, koji su zatražili njegovo saslušanje zbog saznanja da je upravo on zakupac magacina na Karabuškom polju gdje su nađene cigarete bez akciznih markica.

Tri dana kasnije, specijalni policijski tim je iz fabrike uzeo dokumentaciju i uzorke duvana i cigareta i poslao na vještačenje u Forenzički centar. Zaplijenjene cigarete proizvedene su u Novom duvanskom kombinatu, čiji je vlasnik od sredine februara prošle godine BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pojedini mediji su spekulisali da je Boljević negirao da je riječ o tolikoj vrijednosti cigareta i da je pominjao brojku od 300.000 eura proizvedenih cigareta, naglašavajući da su cigarete bile samo skladištene, a da nijesu bile namijenjene za prodaju u inostranstvu.

Te objave Boljevićev advokat nije želio da komentariše. Specijalno policijsko odjeljenje više mjeseci je istraživalo slučaj šverca cigareta i došlo do saznanja da je više osoba bilo uključeno. Narednih dana može se očekivati proširenje istrage. Prema ranijem pisanju Pobjede, vlasnik kompanije ,,BMJ Industries“ Ahmed Bakairat tražio je novi menadžment da vodi Novi duvanski kombinat nakon istrage koju je otvorilo Specijalno državno tužilaštvo o švercu cigareta. (Pobjeda)

Portal Analitika