Rukomet

''Lavovi'' bolji od Slovačke, važna pobjeda Crne Gore!

Crnogorski rukometaši upisali su prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj - ''lavovi'' su u Bijelom Polju u utakmici četvrtog kola šeste grupe savladali Slovačku 31:30 (16:14), sada imaju četiri boda, dok su Slovačka i Rusija na dva poena.
''Lavovi'' bolji od Slovačke, važna pobjeda Crne Gore!
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je igrala nerješeno sa Rusijom u Baru i Slovačkom u gostima, a poraženi je od Švedske. U reprezentaciji Crne Gore Nemanja Grbović postigao je osam golova, a Vuko Borozan sedam.

U drugoj utakmici šeste grupe Švedska je pobijedila Rusiji 25:21. Nakon četiri kola prva je Švedska sa maksimalnim učinkom i osam bodova. Crna Gora je druga sa četiri boda. Na trećem i četvrtom mjestu su Slovačka i Rusija sa po dva boda. 

Sljedeću utakmici crnogorski rukometaši igraće 14. juna protiv Švedske u Crnoj Gori.

Crna Gora - Slovačka 31:30 (16:14)

Crna Gora: MIJATOVIĆ, Mijušković, Perišić, Čavor, Pejović, ANĐELIĆ 3, Marković, VUJOVIĆ 4, Radojević, Čampar, Simović, Ševaljević 2 (1), LASICA 2, BOROZAN 7, GRBOVIĆ 8, LIPOVINA 5.

Slovačka: Paul, Štohl, RABEK 4, Guzi, Slaninka, Hruščak 1, Dudaš 2, Volentič 3, PETRO 4, KROK 4, Đuriš 3, T. URBAN, L. URBAN 2, STRANOVSKI 4 (1), Antl 3 (1), Mikita.

Portal Analitika