Rukomet

Đer zaustavio Budućnost, ništa od finala Lige šampiona!

Rukometašice Budućnosti nijesu uspjele da se plasiraju u finale Lige šampiona! ''Plave'' su u polufinalu završnog turnira u Budimpešti poražene od mađarskog Đera 26:20 pa će se sjutra boriti za treće mjesto sa poraženom ekipom iz duela Bukurešta i Vardara.
Đer zaustavio Budućnost, ništa od finala Lige šampiona!
Portal AnalitikaIzvor

Kristina Neagu je bila najefikasnija sa sedam golova, dok je Katarina Bulatović postigla đest. Dvije igračice su međutim, bile nedovoljne da se sruši protivnik kao što je Đer.

U redovima mađarskog velikana sjajna je bila Anita Gorbic koja se devet puta upisala u strijelce.

Đer je bolje otvorio utakmicu i nakon početnog vođstva (Gorbic) i izjednačenja (Neagu), postigao tri vezana gola, pa je na semaforu u 8. minutu pisalo 1:4 nakon što su mrežu Zokebi de Paule zatresle dva puta Amorim i jednom Tomori.

Seriju bez gola Budućnosti prekinula je Neagu koja je pogodila iz sedmerca, a na gol zaostatka smanjila je Bulatović u 10. minutu (4:3).

Nakon što je Broh svojim prvim pogotkom donijela tri gola viška svom timu (7:4) u 17. minutu, trener Adžić je bio primoran da zatraži tajm-aut, ali se odnos snaga na terenu nije promijenio ni nakon minuta odmora.

Nakon što je Bulatović smanjila na 5:7, Gorbic je vezala tri gola za najveće vođstvo mađarskog velikana u prvom poluvremenu (10:5) u 24. minutu.

Neagu i Bulatović su smanjile zaostatak na dva gola (11:9), ali je Đer na veliki odmor otišao sa tri gola viška (12:9) – Batinović je nakon odbrane pokušala da iskoristi nekoliko posljednjih sekundi i krenula da doda loptu, ali ju je presjekla Broh i zatresla praznu mrežu.

Samo su Neagu i Bulatović bile strijelci u prvom poluvremenu, što je najbolja potvrda koliko se Budućnost mučila u napadu.

Umjesto da nastave u istom ritmu kao u finišu prvog poluvremena, ”plave” su dozvolile Đeru da postigne tri vezana gola (Gorbic, Grot i ponovo Gorbic), pa je mađarski tim nošen velikom podrškom sa tribina u 35. minutu povela 15:9.

I dalje naše šampionke nijesu imale rješenje za sjajnu odbranu protivnika, Neagu i Bulatović bile su jedine raspoložene u napadu, ali je za pobjedu protiv tima kao što je Đer potrebno mnogo više.

Koliko su se izabranice Dragana Adžića mučile u napadu najbolje govori i to što je Cvijić prvi gol postigla u 47. minutu, na asistenciju Neagu za 15:19.

Posljednji tračak nade da se može napraviti čudesni preokret ugašen je u 51. minutu, kada je Bodi pogodila za nedostižnih 22:16.

BUDUĆNOST – ĐER 20:26 (9:12)

BUDIMPEŠTA – ”Laslo Pap arena”. Gledalaca: 12. 000. Sudije: Nastase, Stanku (Rumunija). Sedmerci: Budućnost 4 (4), Đer 5 (5). Isključenja: Budućnost 4, Đer 10 minuta. Crveni karton: Tomori (Đer) 3 x 2 minuta u 43. minutu.

BUDUĆNOST: ZOKEBI DE PAULA (dvije odbrane), Babović (jedna odbrana), Batinović (osam odbrana), Ujkić, NEAGU 7 (1), Jauković 2 (2), Pletikosić, Agović, CVIJIĆ 2, IRMAN, BULATOVIĆ 6 (1), Pavićević, Ramusović 1, Novović, AHRUK 1, GRBIĆ 1.

ĐER: GRIMSBO (13 odbrana), Kiš (jedna odbrana), Knedlikova, Hudak, Harsfalvi, MORK 1, Koršoš, GORBIC 10 (5), Pal, AMORIM 4, Tomori 1, GROT 5, BROH 3, BODI 2, Puhalak, Elghaui.

Portal Analitika