Fudbal

Sitijeva “petarda“ na Etihadu

Ekipa Mančester Sitiji pobijedila je Kristal Palas sa 5:0 u 36. kolu Premijer Lige.
Sitijeva “petarda“ na Etihadu
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Pepa Gvardiole ostvarili su važan trijumf u borbi za kvalifikacije za Ligu šampiona, pa se sada nalaze na trećem mjestu sa istim brojem bodova kao i Liverpul.

“Građani“ su do ranog vođstva stigli u drugom minutu, kada je Španac David Silva iskoristio nespretnost odbrane Palasa i sa oko pet metara zatresao mrežu golmana Henesija.

Sa tim rezultatom otišlo se i na poluvrijeme, a poslije njega uslijedio je pravi potom gostujućih fudbalera. U 49. minutu, na asitenciju De Brujnea, štoper Vensan Kompani postiže sjajan gol sa otprilike sedam metara. 

Siti je nastavio ofanzivno da igra, što je rezultiralo trećim golom na utakmici. U 59. minutu Gabrijel Žezus poslao je loptu u prostor De Brujeneu, koji je udarcem sa linije šesneasterca savladao Henesija. 

Do četvrtog gola, ekipa Pepa Gvardiole morala je da čeka do 82. minuta kada je Zabaleta glavom loptu spustio u Sterlingu koji volejem povišava na 4:0. Konačan rezultat postavio je Otamendi u sudijskoj nadoknadi, pa je na kraju rezultat na samaforu iznosio 5:0. 

subota:
Mančester Siti - Kristal Palas 5:0
Silva 2, Kompani 49, De Brujne 59, Sterling 82, Otamendi 90+2
16:00 Bormnut-Stouk
16:00 Barnli - VBA
16:00 Hal - Sanderlend
16:00 Lester - Votford
18:30 Svonsi -Everton

neđelja:
14:30 Liverpul - Sautempton
17:00 Arsenal - Mančester Utd

poneđeljka:
21:00 Čelsi - Midlzbro

petak:
Vest Hem - Totenhem 1:0
Lanzini 65

Portal Analitika