Fudbal

Maldini: Da se vratim u ovakav Milan? Ne, ni pod kojim uslovima!

Surova realnost je takva da drugačije nije moglo. Milan je prije nekoliko sedmica poklekao pod naletima „kineskog talasa“, pa je višedecenijska, čista tradicija arhivirana.
Maldini: Da se vratim u ovakav Milan? Ne, ni pod kojim uslovima!
Portal AnalitikaIzvor

Adrijana Galijanija više nema, don Silvio Berluskoni je samo marginalna figura. Sada kineski konzorcijum, okupljen oko prebogatih investitora sa Dalekog istoka, vuče sve konce i sprema velike planove za povratak Rosonera na staze stare slave. A za to će u klub biti upumpan ogroman novac, dok je želja kineskih vlasnika da po uzoru na Inter i čuvenog kapitena Havijera Zanetija u upravi imaju neka legendarna imena.

Kinezi su kontaktirali svog vječnog kapitena, Paola Maldinija i ponudili mu fotelju u samom vrhu. Ali, čovjek koji je gradio dinastiju pune dvije decenije samo je rekao kategorično "NE" i spustio slušalicu. Sve to otkrio je u vrlo zanimljivom razgovoru za italijanski Skaj. 

"Da se vratim u ovakav klub? Ne, ni pod kojim uslovima. Ja sam svoju odluku donio odavno i smatram da je ona promišljena. Pričali smo, oni su prošlog mjeseca sklopili posao, a ja i dalje sumnjam. Odbio sam ponudu i ne želim da se dalje petljam", rekao je čuveni kapiten i jedan od najboljih svjetskih defanzivaca svih vremena.

Kako sam kaže, njegovo srce uvijek će kucati za Milan, ali i da ga je obuzela velika tuga zbog kraja spektakularne, na kraju i tužne ere don Silvija.

"Iskreno se nadam da će se Milan podići na određeni nivo, da će postaviti neke prihvatljive standarde. Imao sam sreću da sam mogao da iskažem svoje mišljenje, bez da sam morao da budem vezan za jednu ideju koja bi me skroz poremetila".

Mozzartsport

Portal Analitika