Politika

Darmanović sa ambasadorom Katara: Ojačati saradnju kroz potpisivanje sporazuma

Saradnja Crne Gore i Katara u oblastima ekonomije, sporta, kulture i turizma biće dodatno osnažena u narednom periodu kroz potpisivanje niza sporazuma, ocijenjeno je u razgovoru ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i ambasadora Katara, Mubarak Bin Fahad Al Thania.
Darmanović sa ambasadorom Katara: Ojačati saradnju kroz potpisivanje sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović kazao da je dobre međudržavne odnose moguće dodatno unaprijediti kroz razmjenu posjeta na visokom nivou i održavanje redovnih bilateralnih konsultacija.

„Ocijenio je i da je turizam, imajući u vidu privrednu strukturu dvije zemlje, idealno područje za produbljivanje saradnje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je novoimenovani ambasador Katara, sa sjedištem u Beogradu, izrazio zadovoljstvo stupanjem na dužnost i istakao da su odnosi dvije države zasnovani na veoma dobrim i prijateljskim osnovama.

„Pohvalio je lidersku poziciju i ulogu Crne Gore u regionalnom okviru i izrazio očekivanje da će saradnja dvije države u oblastima ekonomije, sporta, kulture i turizma biti dodatno osnažena u narednom periodu kroz potpisivanje niza sporazuma“, kazali su iz Ministarstva.

55darmanovic

Darmanović je danas primio i Hoseina Mola Abdolahija, ambasadora Irana u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu.

Navodi se da je Darmanović izrazio zadovoljstvo susretom, istakavši da postoji prostor za intenziviranje odnosa, posebno u oblastima privredne i kulturne saradnje.

Abdolahi je naglasio da je u interesu dvije države unaprjeđenje bilateralne saradnje, prvenstveno na polju turizma, poljoprivrede, ekonomije i kulture.

„U cilju dinamiziranja saradnje u navedenim oblastima, neophodno je raditi na pripremi odgovarajuće ugovorne baze između Irana i Crne Gore“, zaključeno je na sastanku.

Portal Analitika