Crna hronika

Vozilo ZIKS-a imalo udes

Dana 05.05.2017. godine, službenici sprovodničke službe Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija vršili su sprovođenje pritvorenih lica za potrebe sudskog postupka u Višem sudu u Podgorici.
Vozilo ZIKS-a imalo udes
Portal AnalitikaIzvor

Tokom vršenje službene radnje sprovođenja prilikom zaustavljanja na semaforu na mostu “Milenijum” došlo je manjeg kontakta između službenog vozila Zavoda za izvršenje kriivčnih sankcija i službenog vozila Uprave policije, kojom prilikom nije prouzrokovana materijalna šteta na vozilima, te je sprovođenje nastavljeno bez prekida.

Po dolasku u Viši sud Podgorica službenici Zavoda obavijestili su o navedenom događaju službenika Uprave policije – šefa obezbjeđenja Višeg suda, koji je o tome, u prisustvu pritvorenih lica obavijestio postupajućeg sudiju.

Kako na pritvorenim licima nije bilo vidljivih povreda, zakazano ročište je uredno održano, a po okončanju istog pritvorena lica su sprovedena u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija,

Po dovođenju u Zavod, pritvorena lica su pregledana od strane zatvorskog ljekara, koji tokom pregleda nije konstatovao povrede kod pritvorenih lica.

Kako se jedno od sprovođenih lica, pritvorenik M. Č., i nakon pregleda kod zatvorskog ljekara žalio na mučninu, odveden je u Urgentni centar KC CG, gdje mu je tokom specijalističkih pregleda konstatovano blago istegnuće vrata i, u slučaju potrebe, preporučena kontrola za 7 dana. Stabilnog je zdravstvenog stanja i vraćen je u Istražni zatvor Podgorica - kaže se u sopštenju za javnost ZIKS-a.

slika6
Portal Analitika