Društvo

Purišić - Graziosi: Zahvalnost MOR-u na sveobuhvatnoj podršci koju pruža CG

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se danas sa Antoniom Graziosijem – direktorom Podregionalne kancelarije MOR-a za Centralnu i Istočnu Evropu - Kancelarija u Budimpešti, i njegovim saradnicima.
Purišić - Graziosi: Zahvalnost MOR-u na sveobuhvatnoj podršci koju pruža CG
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Purišić zahvalio se na posjeti Graziosiju, organizovanju Konferencije o budućnosti rada, zajedno sa socijalnim partenerima, i istakao da je ovo prilika da se u ime Vlade Crne Gore i Ministarstva zahvali na sveobuhvatnoj podršci koju kancelarija MOR-a pruža Crnoj Gori.

Ministar Purišić naglasio je da je saradnja Ministarstva i kancelarija MOR-a u izvjesnom smislu formalizovana kroz program dostojanstvenog rada koji je potpisan početkom 2015. godine.

Program je razvijen kroz participativan proces  uz učešće tripartitnih konstituenata i razmatra socijalno-ekonomski kontekst u Crnoj Gori, sferu zapošljavanja, socijalne sigurnosti, radnih uslova, bezbjednosti i zaštite zdravlja na radu, socijalnog dijaloga.

Program je utvrdio strateške ciljeve i prioritete i načine njihovog ostvarivanja utvrđujući politike, strategije i rezultate koji su potrebni da bi se ostvario napredak ka dostojanstvenom radu za sve ljude.

Program dostojanstvenog rada je prvi program koji je potpisan između Vlade Crne Gore, socijalnih partenera Crne Gore i MOR-a, a kako  je prepoznat kao jako uspješan, tokom sastanka bilo je riječi o aktivnostima koje je u narednom periodu potrebno preduzeti zbog obnavljanja programa za naredne tri godine, s obzirom da Program koji je na snazi, ističe krajem 2017. godine.

G-din Graziosi zahvalan je na saradnji koja postoji između Ministarstva i MOR-a i izrazio zadovoljstvo aktuelnim projektom i njegovom implementacijom i nadu za dalju još bolju i uspješnu saradnju,a sve u cilju što boljeg promovisanja dostojanstvenog rada.

 

Portal Analitika