Društvo

Skup na temu Crna Gora između Istoka i Zapada u hotelu "Premijer"

U hotelu „Premijer“, u Podgorici, sjutra s početkom u 10 časova, Crnogorski Pokret organizuje skup na temu Crna Gora između Istoka i Zapada, na kome će učestvovati crnogorski naučni, kulturni i javni radnici.
Skup na temu Crna Gora između Istoka i Zapada u hotelu "Premijer"
Portal AnalitikaIzvor

- Svaki pokušaj da se pitanje Crnogorske crkve, jezika ili uopšte crnogorskoga identiteta stavi na dnevni red,  na javnoj sceni, horski se proglašava nacionalizmom i atribuiraju mu se zadnje namjere, u cilju sprečavanja demokratizacije zemlje i njenog ekonomskoga oporavka. To čine strukture koje su u opoziciji svemu crnogorskome. Odnedavno, na ruku im idu i mnogi Crnogorci, koji su dali nemjerljiv doprinos izgradnji suverene crnogorske države, što je vrlo opasno za ovu zemlju i njenu budućnost. Okosnica ove zemlje su Crnogorci, i po njima nosi ime. Zato se ne može graditi Crna Gora kao građansko društvo, ukoliko se u potpunosti ne riješi crnogorsko nacionalno pitanje - saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

Cilj skupa je da u opuštenoj atmosferi, pokrene unutarcrnogorski dijalog, i povede raspravu o problemima koje ugrožavaju mir u zemlji i dovode u pitanje crnogorsku naciju.

- Na dnevnom redu je razmatranje uzroka i posljedica aktuelne političke krize, zloupotreba vjerskih osjećanja u njenom produbljivanju i definisanje vitalnih crnogorskih nacionalnih ineteresa. Na tome, i drugim skupovima, utvrdit će se Platforma kojom bi se definisali vitalni državni i nacionalni interesi, a koja će u konačnici biti predstavljena na javnim tribinama po Crnoj Gori. Za nju bi se tražila javna podrška građana, i apelovalo na njih da ustanu u odbranu ugroženih vrijednosti - zaključuju organizatori skupa.

Portal Analitika