Košarka

ŠĆEPANOVIĆ: Budućnost nastavlja sa dominacijom!

Budućnost je zasluženo osvojila titulu. Mislim da su kvalitetnija ekipa. Što je veoma bitno za crnogorsku košarku, priključio se još jedan ozbiljan tim i to samo može da bude na dobrobit crnogorske košarke. Stvorio se pravi rivalitet, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika, Vlado Šćepanović, legenda crnogorske košarke.
ŠĆEPANOVIĆ: Budućnost nastavlja sa dominacijom!
Portal AnalitikaIzvor

Košarkaši Budućnost Volija sinoć su osvojili jedanaestu uzastopnu titulu prvaka države. U neizvjesnom meču pred svojim navijačima trijumfovali su tijesnim rezultatom 76-73. U najuzbudljivijoj seriji do sada, pobjednika je odlučila majstorica u „Morači“.

Šćepanović je komentarišući finalnu seriju istakao da je Mornar pokazao svoj kvalitet i dobro namučio Budućnost.

- Lijepo je za košarku da se ne pita samo jedna ekipa. Mornar je došao do dobrog nivoa gdje je namučio Budućnost i pokazao svoj kvalitet - ocijenio je Šćepanović za Portal Analitika.

On je dodao i da je Mornar zaslužio respekt za pružene partije u ovoj sezoni.

- Drago mi je da je Bar ove godine napravio ozbiljnu košarkašku priču sa Mornarom i da su pokazali, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Jadranskoj ligi u regionu, da je grad i ekipa koja zaslužuje svaki respekt i nadam se da će to imati svoj kontinuitet u narednim godinama. To je svakako dobro i za barsku košarku i naravno za crnogorsku - kazao je Šćepanović.

Poznato je da je Šćepanović sezonu u ABA ligi započeo kao prvi strateg tima iz Njegoševog parka. Govoreći o utiscima naveo je da ga raduje da su igrači pokazali svoj kapacitet u najbitnijm utakmicama.

- Svi igrači koje smo na startu zajednički izabrali ove godine su pokazali u nekim bitnijim, većim utakmicama da imaju kapacitet. Ali, falilo je sreće i ove godine da se igra finale ABA lige, što je možda i bilo realno za očekivati. U svakom slučaju, Budućnost nastavlja i dalje sa dominacijom u crnogorskoj košarci - kazao je Šćepanović.

Kada su u pitanju planovi za naredni period on nije htio da otkriva ništa, već je dodao kratko da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

- Nastavio sam da se usavršavam u svim segmentima i postoje razni kontakti, pa kad bude nešto konkretnije novo, javnost će biti blagovremeno obaviještena - zaključio je Šćepanović.

Ana Popović

Portal Analitika