Politika

DEMOS- u prijeti raspad zbog ideoloških razlika unutar Predsjedništva

Demos Miodraga Lekića nalazi se pred rascjepom nakon što je grupa funkcionera predvođena članovima Predsjedništva Ankom Vukićević, Srđanom Pavićevićem, Seadom Sadikovićem i Zoranom Miljani- ćem zaprijetila odlaskom ukoliko se nastavi dalja klerikalizacija te stranke, saznaje Pobjeda iz više izvora bliskih toj stranci.
DEMOS- u prijeti raspad zbog ideoloških razlika unutar Predsjedništva
Portal AnalitikaIzvor

Razlog za nezadovoljstvo je odluka predsjednika Opštinskog odbora Gorana Radonjića, koji je sredinom marta sa sveštenikom SPC osveštao prostorije odbora te stranke koje se nalaze u Bloku pet u Podgorici.

Crnogorska struja

Taj čin je zasmetao crnogorskoj struji unutar Demosa koju predvodi poslanica iz Nikšića Anka Vukićević, koja je smatrala da takav postupak ne priliči građanskoj stranci i da je više blizak konzervativnim, desničarskim strankama. Radonjić, koji je u Demos došao iz Nove srpske demokratije zajedno sa Goranom Danilovićem, pozvao se pak na odluku Izvršnog odbora Gradskog odbora Demosa koja je donijeta na sjednici kada je odlučeno da se kancelarije osveštaju, povodom čega je, prilikom glasanja, ubjedljiva većina – bila za.

Grupa funkcionera je potom na hitno organizovanom sastanku sa Miodragom Lekićem zatražila ostavku Radonjića, što je lider Demosa odbio.

– Na sastanku su izrečene oš- tre ocjene na račun Radonjića i Danilovića, ali je zahtjev za smjenu prilično grubo odbio Lekić, što je dodatno udaljilo Vukićević od lidera stranke – tvrdi izvor Pobjede. Prema njegovim riječima, rascjep unutar Demosa je realna opcija.

 

Opširnije čitajte u Pobjedi 

Portal Analitika