Društvo

Kovačević: Bolnica Meljine treba da bude dio javnog zdravstvenog sistema CG

Klinički centar Crne Gore od danas će intenzivirati saradnju sa Opštom bolnicom u Meljinama, kada je riječ o slanju pacijenata i kadra, najavila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević.
Kovačević: Bolnica Meljine treba da bude dio javnog zdravstvenog sistema CG
Portal AnalitikaIzvor

Ona je ocijenila da bi Vlada vrlo brzo trebalo da donijese odluku da bolnica u Meljinama bude dio javnog zdravstvenog sistema Crne Gore.

- Ovo je bolnica koja ima dugu tradiciju. Kroz nju je prošao veliki broj pacijenta iz čitave Crne Gore i ona ima mogućnost da pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, posebno u pogledu rehabiitacije i specifične zdravstvenet zaštite, kao što je baro-komora. Bilo bi veoma korisno da se donese odluka, bez obzira na to što znam da traje sudski postupak - rekla je Kovačević prilikom posjete Opštoj bolnici u Meljinama.

Dalje je navela da je upoznata da bolnici u Meljinama nedostaje kadar u pojedinim oblastima.

- Danas sam se uvjerila da bolnica u Meljinama treba da bude dio javnog zdravstevnog sistema i da građani Herceg Novog i cjelokupne Boke treba da računaju da ova bolnica može da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu - dodala je Kovačević.

Ljekara iz KCCG su je upoznali, kako je navela, da se jedan broj pacijenata šalje na oporavak u bolnicu u Meljimana, a najčešće su u pitanju kardiološki bolesnici i oni kojima je potrebna baro-komora.

- Dogovorila sam se sa direktorkom da nastavimo tu saradnju. Obećala sam i pomoć u kadrovskom smislu, prije svega u obezbjeđivanju kardiologa i anesteziologa kako bi bolnica u potpunosti bila spremna da građanima Herceg Novog, Boke i turistima pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu - rekla je Kovačević.

Izvršna direktorica bolnice Meljine, Olivera Elez, rekla je da ta zdravstvena ustavnova ima kadrovske i finanasijske probleme i da se iz tog razloga obratila KCCG kao tercijarnom nivou zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

- Zbog svih otežavajućih okolnosti u radu bolnice, mi smo u deficitu sa stručnim kadrom, pogotovo iz oblasti radiologije i ansteziologije, i za dalji rad nam je neophodna ispomoć iz oblasti radiologije i anesteziologije, i za dalji rad nam je neophodna ispomoć iz KCCG - navela je Elez.

Portal Analitika