Rukomet

Rukometaši Crne Gore neriješeno sa Slovačkom

Rukometaši Crne Gore igrali su neriješeno sa Slovačkom u gostima 27:27, u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.
Rukometaši Crne Gore neriješeno sa Slovačkom
Portal AnalitikaIzvor

"Lavovi" su imali trijumf u džepu nakon pogotka Borozana pet sekundi prije kraja, ali su dozvolili domaćinu da izbori sedmerac koji je u gol pretvorio Urban.

Do rezultata 8:8 igralo se gol za gol, da bi od tog trenutka pa sve do posljednjih pet minuta domaćin kontrolisao dešavanja na parketu.

Na poluvremnu je Slovačka imala plus četiri (15:11), da bi na startu nastavka Crna Gora u dva navrata prišla na minus dva (16:14, 17:15).

Slovačka je, međutim, odbila taj nalet i u posljednjih pet minuta ušla sa tri gola prednosti 26:23. Vujović je smanjio na 26:24, potom je Ševaljević realizovao sedmerac za minus jedan, a domaćin je ostao sa dva igrača manje.

Lako smo se odbranili, a onda je Borozan sa dva sjajna gola donio preokret.

Ali, nijesmo uspjeli za pet sekudni da se odbranimo - Slovaci su odigrali brzi centar, a Lasica je na crti napravio težak faul i zaradio crveni karton. Urban je matirao Mijatovića sa sedam metara i donio bod Slovačkoj.

Golove za Crnu Goru postigli su: Borozan 11, Ševaljević 6, Lasica 3, Lipovina i Perišić po 2, dok su po jedan gol postigli Čavor, Vujović i Grbović. Mijatović je imao 7 odbrana.
Kod Slovačke, najefikasniji je bio Tomaš Urban sa 9 golova.

Portal Analitika