Crna hronika

Nikšić: Krivična prijava protiv tri lica za lažno dojave o postavljanju bombi

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su četiri krivična djela lažno prijavljivanje kojima je lažno prijavljeno da su postavljene eksplozivne naprave u Nikšiću. U pitanju su dojave iz januara ove godine, i to koje se odnose na to da je postavljena bomba na parkingu ispred Medicinskog centra u Nikšiću. Policijski službenici su kontinuiranim aktivnostima identifikovali tri lica osumnjičena da su počinila ova četiri krivična djela.
Nikšić: Krivična prijava protiv tri lica za lažno dojave o postavljanju bombi
Portal AnalitikaIzvor

Naime, tada nepoznata lica su, 27. januara 2017. godine, u večernjim časovima u više navrata pozivala Dežurnu službu CB Nikšić, uznemiravajući policijske službenike. Tokom ovih poziva ova lica su u dva navrata te večeri prijavila da je na parking prostoru ispred Medicinskog centra u Nikšiću postavljena bomba. Iste prijave o postavljenoj bombi dobili su i službenici Službe hitne medicinske pomoći u Medicinskom centru u Nikšiću, koji su to potom prijavili policiji, kao i jedan policijski službenik koji je prijavu dobio na mobilni broj telefona.

Takođe, nepoznata lica su sjutradan, 28. januara 2017. godine, isto u večernjim časovima, u više poziva uznemiravala službenike Dežurne službe CB Nikšić, a tokom ovih poziva su u dva navrata prijavila da je na istom mjestu, dakle na parking prostoru ispred Medicinskog centra u Nikšiću postavljena bomba. Takve prijave dobio je i službenik Vatrogasne jedinice Nikšić koji je to potom prijavio policiji.

Policijski službenici su u sva četiri navrata dva dana zaredom izvršili detaljan pregled navedene lokacije, kao i užeg i šireg područja i okoline, i u nijednom od ovih slučajeva nije pronađena eksplozivna naprava. O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao prijavljene događaje kao krivična djela lažno prijavljivanje.

Službenici CB Nikšić su, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali su tri lica za koja se sumnja da su počinila ova četiri krivična djela. U pitanju su I.M. (20), P.A. (19) i M.T. (17) iz Nikšića.

Od njih su uzete izjave i oni su potom privedeni nadležnom tužiocu koji je naložio da se protiv njih podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela lažno prijavljivanje.

Kada su u pitanju ostali aktuelni slučajevi lažnog prijavljivanja da je u objektima postavljena eksplozivna naprava, obavještavamo vas da službenici crnogorske policije u saradnji sa kolegama država iz kojih su upućeni ti pozivi, Srbije i Bosne i Hercegovine, preduzimaju aktivnosti kako bi lica koja su uputila lažne prijave bila identifikovana i procesuirana. Ti pozivi su, podsjećamo, upućeni sa pripejd brojeva čiji vlasnici nisu registrovani u tim državama i sa teritorije tih država, a koji pripejd brojevi su iskorišćeni sa obavljanje samo tog jednog poziva. Takve lažne prijave su u posljednjem periodu aktuelne i u zemljama u regionu. Policijski službenici iz navedenih zemalja aktivno sarađuju na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

 

Portal Analitika