Crna hronika

Stamatović danas pred tužiocem

Savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Briselu Predrag Stamatović danas će biti saslušan u Specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da je dio organizovane kriminalne grupe, koja je u aferi „Primorka“ osumnjičena da je oštetila državni budžet za više od četiri miliona eura – saznaje Pobjeda.
Stamatović danas pred tužiocem
Portal AnalitikaIzvor

Specijalno državno tužilaštvo 19. aprila izdalo je nalog za njegovo hapšenje kako bi ga saslušali u svojstvu osumnjičenog. Osumnjičeni se javio crnogorskim istražiteljima i kazao im da će se vratiti u zemlju i predati „čim završi unaprijed preuzete obaveze“.

Nalog za hapšenje izdat je i za državljaninom Slovenije Črtomirem Mesaričem, bivšim direktorom NLB banke. Osim Mesariča i Stamatovića, pod istragom je još trinaest osoba.

U pritvoru su osnivač preduzeć „Melgonia Primorka“ Nebojša Bošković, njegova bivša supruga i vlasnica kompanije „Krisma trejd“ Biljana Bošković i izvršni direktor „Primorke“ iz Bara Svetozar Marković. Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja, sa još dvanaest osoba među kojima su bivši i sadašnji državni službenici, prilikom dodjele državne pomoći preduzeću „Melgonia Primorka“ oštetili državni budžet za više od 4.000.000 eura.

Osim Boškovića, Svetozara Markovića i bivšeg direktora NLB-a Črtomira Mesariča koji nije dostupan istražnim organima Crne Gore, na spisku osumnjičenih je generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić, nekadašnji član borda direktora Elektroprivrede Boris Bušković, direktor „Melgonie“ Mile Marković i izvršni direktor „Melgonia Primorke“ Vinko Marović.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i službenici Ministarstva finansija Šefika Kurtagić, Mitar Bajčeta, Sonja Bećović, službenik u Ministarstvu poljoprivrede Darko Konjević, Irena Mijanović i Vukica Perović.

Izviđaj u slučaju „Primorke“ vođen je više godina, a 30. decembra 2015. godine Stamatović je u ovom slučaju dao izjavu u svojstvu građanina u podgoričkom Centru bezbjednosti.  

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika