Politika

Simović: Posvetićemo se razvoju Bijele

Igor Simović, kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi” uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelini.
Simović: Posvetićemo se razvoju Bijele
Portal AnalitikaIzvor

„Socijaldemokrate smatraju da je od velikog značaja posvetiti se razvoju Bijele, kroz rješavanje određenih izazova koje, kao ljudi iza kojih stoje djela i koji se bave isključivo konkretnim rješenjima, nudimo, a to su otvaranje Građanskog biroa, rješavanje pitanja magistralnog prelaza Bijela i sanacija Doma kulture.

Bijela, kao veliko naselje sa oko 4 000 stanovnika ima potrebu za otvaranjem kancelarije Građanskog biroa. Ova kancelarija bi imala veliki uticaj kako na stanovnike Bijele, tako i stanovnike Baošića i Kamenara. Pored toga što bi otvaranje Biroa imalo velikog uticaja na stanovništvo navedenih mjesta, od njega bi koristi imali i privrednici, jer bi uštedio i novac i vrijeme svima koji su trenutno za informacije i ostvarivanje prava usmjereni na Opštinu Herceg Novi.

SD će se zalagati za rješavanje problema pješačkog prelaza na magistrali kod Panorame koji predstavlja veliku enigmu za sve stanovnike Bijele, jer se pitaju kuda treba da krenu kada pređu obilježeno mjesto za prelazak ulice. Posebno je zabrinjavajuće što ovaj prelaz koristi veliki broj đaka iz osnovne škole. Smatramo da bi ovo pitanje trebalo što prije riješiti postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije. Jedno od mogućih rješenja je i postavljanje upozoravajućih semafora da je u blizini škola i o brzini kretanja automobila magistralom. Kao trajno i najbolje funkcionalno rješenje je izgradnja pasarele koja bi riješila sve probleme.

Takođe, potrebno je rekonstruisati Dom kulture u Bijeloj, da bi se ovo zdanje izgrađeno još 1988. godine, sačuvalo od potpunog propadanja. Potrebna je sanacija krova, zatim regulisanje problema temelja koji su ispod nivoa mora, da bi se popravilo stanje u prostorijama koje su trenutno neuslovne za rad, ali i vratila u funkciju pozornica, koju trenutno skoro da nije moguće koristiti. Sanacijom ove građevine u kojoj su organizovane pozorišne predstave za djecu, književne večeri, koncerti folklornih društava i ostala dešavanja vratila bi se u kultura u Bijelu, na radost svih njenih stanovnika, ali i na korist cijelog Herceg Novog.

Socijaldemokrate su spremne da konkretnim rješenjima rade na poboljšanju kvaliteta života stanovnika Bijele, ali i svih ostalih mjesta u našem gradu, jer je naš cilj bolji život svih Novljanki i Novljana i razvoj najljepšeg grada Boke, koji je godinama zapostavljan i čije stanovništvo je zanemarivano. U skladu sa našim programom i politikom koju vodimo nastojaćemo da radimo za dobrobit Herceg Novog i na zadovoljstvo svih onih koji će nas 7. maja podržati“, navodi se u saopštenju Igora Simovića.

 

 

Portal Analitika