Fudbal

Nevjerovatna ponuda Intera za božanstvo Rome koja se ne odbija

Simbol grada u kojem je rođen i istoimenog kluba, u kojem je cijeli život, dobio je nevjerovatnu ponudu za 34-godišnjaka: 11 miliona eura za dvije sezone.
Nevjerovatna ponuda Intera za božanstvo Rome koja se ne odbija
Portal AnalitikaIzvor

Danijeleu De Rosiju, žestokom Rominom vezisti, od kojeg je u klubu veći samo Frančesko Toti, za manje od dva mjeseca ističe ugovor. Rominu ponudu za produženje saradnje je odbio, nezadovoljan visinom godišnje plate, a danas mu je Inter ponudio dvogodišnji ugovor i platu od 5.5 miliona eura godišnje, javlja Skaj Italija.

Inter nije jedini italijanski velikan zainteresovan za De Rosija nakon što je ovaj odbio klub u kojem je zamjenik kapitena. Ta vijest alarmirala je i Juventus i Milan, ali je Inter bio najbrži.

Neroazuri traže upravo ono što De Rosi je - iskusni vođa ekipe na sredini terena, a bogovski ugovor koji nude igraču u veteranskim godinama, svjedoči koliko ga žele.

Roma je odmah reagovala i De Rosiju dala novu ponudu: jednogodišnji ugovor sa honorarom od 3.5 miliona eura, ali koji bi sa bonusima mogao da naraste do 4 miliona, uz klauzulu produženja na još jednu godinu.

Očito je da je i Romina poboljšana ponuda, osjetno slabija od Interove, ali De Rosijev klub igra na emocije, jer vezista koji je u Romi proveo cijelu karijeru, od omladinske škole, do vrata penzije, više puta je naglašavao kako mu se ne ide niđe iz Rima.

Portal Analitika