Politika

OO DPS Herceg Novi: Naš cilj - veća harmonija življenja i bolji uslovi za razvoj sporta

OO DPS uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelini.
OO DPS Herceg Novi: Naš cilj - veća harmonija življenja i bolji uslovi za razvoj sporta
Portal AnalitikaIzvor

“Izborni program DPS sadrži 16 tačaka. Do sada smo predstavili konkretne predloge za rješavanje problema mladih, zapošljavanja, dinamičnijeg ekonomskog razvoja, razvoja preduzetništva, turizma, poljoprivrede, kreditiranja, rješavanja problema u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, razvoja komunalne infrastrukture, rada lokalne samouprave, planiranja prostora i dobrosusjedskih odnosa. Danas predstavljamo još dvije oblasti: socijalnu politiku i sport.

U oblasti socijalne politke naš cilj je povećati harmoniju življenja u Herceg Novom. Vodićemo socijalnu politiku koja će garantovati penzionerima da neće biti isključeni iz društva, osiromašeni ili marginalizovani. Riješićemo stambeno pitanje po povoljnijim uslovima za 75 penzionera. Osiguraćemo besplatnu pomoć u kući svim osobama kojima to bude potrebno. Izgradićemo "Dom za stare” sa 75 mjesta. Aktivnim mjerama stimulisaćemo zapošljavanje najosjetljivijih grupa. Gdje god to bude moguće, izgradićemo pristupne rampe. Prilagodićemo sadržaje lokalne zajednice osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Obogatićemo sadržaje "Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju".

U oblasti sporta naš cilj je poboljšati uslove za razvoj sportskih disciplina prepoznatljivih za Herceg Novi. Izgradićemo nove i rekonstruisati postojeće sportske terene u svim mjesnim zajednicama. Obezbijedićemo uslove za unapređenje trenažnog procesa svih nacionalnih plivačkih i vaterpolo selekcija, i organizacije velikih međunarodnih takmičenja. U Sportskom centru "Igalo" izvršićemo rekonstrukciju poda u dvorani i rekonstruisati postojeće teniske terene. Rekonstruisaćemo fudbalske terene u Igalu i Zelenici, a na jednom fudbalskom terenu postaviti reflektore.

Izborni program je naš javni ugovor sa građanima. Pobjedom Demokratske partije socijalista na izborima stvaraju se uslovi za realizaciju Izbornog programa”, navodi se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

 

 

Portal Analitika