Turizam

Puni hoteli u Budvi i Ulcinju tokom praznika

Hoteli duž budvanske i ulcinjske rivijere su puni za prvomajske praznike, saopštio je predsjednik sektora turističkih agencija Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Petar Ivković.
Puni hoteli u Budvi i Ulcinju tokom praznika
Portal AnalitikaIzvor

On je Radiju Crne Gore kazao da, prema najavama i interesovanju gostiju za odmor u Crnoj Gori, predstoji jedna od najuspješnijh turističkih sezona.

“Hoteli su svi puni, možemo slobodno reći do posljednjeg mjesta, tako da se bez prethodne rezervacije ne može naći slobodno mjesto duž budvanske rivijere. U privatnom smještaju je ostala jedna trećina slobodnih mjesta, ali svi koji namjeravaju da krenu u Budvu do kraja sedmice, preporuka je da se dobro informišu”, rekao je Ivković.

On je naveo da je još od uskršnjih praznika ostao trend rasta broja gostiju na primorju.

“Ulcinj ovih dana takođe bilježi rekordnu posjetu, jednu od najboljih za minulih deset godina. Takođe, traži se mjesto više u domaćoj radinosti, dok su svi hoteli koji su otvoreni popunjeni. Na Adi Bojani se traži krevet više”, kazao je Ivković.

On smatra da su pristupačne cijene, kvalitet ponude i brojne manifestacije, poput karnevala u Budvi, dovele goste znatno ranije ove godine.

“Ne samo iz regiona, stigli su turisti iz Bugarske, Poljske, Njemačke i Francuske. Stižu individualni gosti svojim automobilima iz Evrope, kao zlatnih turističkih godina. Cijene su uglavnom na nivou prošlogodišnjih, a za praznike su popusti čak i 30 pa i do 40 odsto. Moram da navedem da je početak sezone odličan i usuđujem se da saopštim da će prema najavama i interesovanju gostiju za odmor u Crnoj Gori ovo biti jedna od uspješnijh turističkih sezona”, naveo je Ivković.

Prema podacima CTU-a, i na Žabljaku je veliko interesovanje za odmor tokom prvomajskih praznika.

Radio Crne Gore

Portal Analitika