Fudbal

Tužni Arsenal, Totenhem slavio u derbiju Londona

Arsenal je sa 2:0 izgubio od velikog rivala Totenhema u neđeljnom derbiju kola engleske Premijer lige i sjevera Londona. Tobdžije će prvi put poslije 22 godine biti iza Totenhema na kraju sezone.
Tužni Arsenal, Totenhem slavio u derbiju Londona
Portal AnalitikaIzvor

Tim sa vajt Hart Lejna je na svom terenu bio bolji, a "Pijevci" su prema golu Arsenala uputili čak 20 šuteva, od čega 11 u okvir gola.

Mrežu gostiju je "načeo" Dele Ali, koji se poslije odbitka dobro snašao u 55. minutu i poslao loptu u gol Petra Čeha. Samo tri minuta kasnije Hari Kejn daje drugi gol za Totenhem sa bijele tačke. Arsenal do kraja ne uspijeva da smanji zaostatak i ostaje na 60 bodova i 6. mjestu na tabeli. 

Vengerova četa do kraja može maksimalno da osvoji još 15 bodova, a Totenhem već sada ima 17 bodova više. "Tobdžije" se nalaze na 6. mjestu i kaskaju 5 bodova za petoplasiranim Mančester Junajtedom i 6 bodova za četvrtoplasiranim Sitijem. 

Dok se Vengerova ekipa nalazi u zoni kvalifikacija za Ligu Evrope, "Pijevci" su se na drugom mjestu "zacementirali iza Čelsija za kojim zaostaju 4 boda i još uvijek imaju šansu da postanu šampioni Engleske. Osim toga, sigurni su i učesnici Lige šampiona od jeseni.

Portal Analitika