Turizam

Radak Kukavičić: Veće interesovanje Rusa za Crnu Goru

Interesovanje ruskih turista za Crnu Goru dvostruko je veće u odnosu na prethodnu godinu, a više od 50 odsto aranžmana je već rasprodato, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić.
Radak Kukavičić: Veće interesovanje Rusa za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Ona je kazala da su Rusi naši lojalni gosti koji se Crnoj Gori stalno vraćaju, te da zbog toga, ali i pozitivnih utisaka sa sajmova turizma u Moskvi i Sankt Peterburgu, ne očekuje da će negativna kampanja ruskih medija uticati na priliv turista iz te države.

Govoreći o članstvu Crne Gore u NATO, Radak Kukavičić je istakla da će ono imati pozitivan efekat na razvoj turizma, budući da je bezbjednost turističke destinacije osnovni opredjeljujući faktor kojim se rukovodi turista prilikom odabira destinacije za odmor.

"Sudeći po informacijama koje dobijamo od turističkih agencija i turoperatora, kao i iskazanom interesovanju individualnih gostiju na sajmovima na kojima smo predstavili ponudu, očekujemo da ova sezona nadmaši prethodnu. Već od kraja marta u Crnu Goru su pristigle prve grupe organizovanih turista, prije svega sa tržišta Zapadne i Srednje Evrope, što ima za rezultat i uspješniju predsezonu u odnosu na prošlogodišnju", kazala je Radak Kukavičić u intervjuu Dnevnim novinama.

Ona je rekla da članstvo Crne Gore u NATO vidi "kao doprinos kreiranju percepcije o Crnoj Gori kao bezbjednoj destinaciji".

"Sam poziv Crne Gore u NATO kao 29. članice imaće pozitivan uticaj na turizam i uopšte pozitivnu promociju u državama članicama, ali i šire. Zemlje koje su NATO članice su prosperitetne, ekonomski razvijene zemlje čiji su građani veliki turistički potrošači koji, prije svega, biraju bezbjedne destinacije. Vjerujem da članstvo dodatno osnažuje i investitore, šaljući poruku o Crnoj Gori kao stabilnoj državi i privlačnoj investicionoj destinaciji", kazala je ona.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika