Košarka

Mornar dočekuje Budućnost Voli: Odluka ili majstorica?

Mornar sa ciljem da odluku o šampionu odloži do utorka, Budućnost Voli u namjeri da već večeras (20 h) odbrani šampionsku titulu – sasvim je dovoljno za najavu košarkaškog spektakla u Baru.
Mornar dočekuje Budućnost Voli: Odluka ili majstorica?
Portal AnalitikaIzvor

Interesovanje za duel u ,,Topolici“ očekivano je rekordno. Mornar ima namjeru da izjednači skor u finalu na 2-2, imaće podršku blizu 3.000 navijača. O tome, koliko je timovima stalo da iz finalne serije Prve A Erste lige izađu kao pobjednici, najbolje svjedoči prethodni meč.

Svaki napad bio je poput rovovske borbe, u duelu u kojem je izvedeno čak 74 slobodnih bacanja… Košarke lijepe za oko vjerovatno neće biti, ali zato hoće bespoštedne, taktičke borbe i jakih emocija. Mornar će tražiti mirnoću u igri.

Za najiskusnijeg, Balšu Radunovića razlog za četiri brza faula koja su mu dosuđena u prvoj dionici bile su, kako je naveo, greš- ke arbitara.

- To mi se nikad u karijeri nije dogodilo. Veliki uticaj na naš poraz imale su sudije. Pored toga, i mi smo griješili i poraz je bio neminovan. Sudije su svirale prvi kontakt što se rijetko dešava, posebno na ovako važnim utakmicama. Tako je palo u vodu sve što smo se dogovarali na treninzima, čitava koncepcija, jer smo morali da se, u hodu, prilagođavamo novonastaloj situaciji na terenu. U takvoj igri izgubili smo i samopouzdanje. Ipak, vjerujem da ćemo ga povratiti u četvrtoj utakmici pred našim navijačima – rekao je Radunović.

Budućnost Voli prije svega brinu kadrovski problemi. Krilo Sead Šehović vrlo vjerovatno neće ni večeras nastupiti, zbog povrede koju je zadobio na prvoj utakmici. Junaci prethodnog trijumfa bili su plejmejker Gordić i krilo Aleksa Ilić. Sada bi mogao odskočiti neko drugi…

- Orijentisani smo na strpljivu timsku igru, fokus tokom 40 minuta igre i veliku borbu. Svaki meč donosi nove izazove i izuzetno je težak. Znamo koliko je Mornar opasan u Baru, dokazao je to u drugoj utakmici. Mirni smo i spremni da pružimo sve od sebe – rekao je trener Igor Đaletić.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika