Muzika

Zek Vajld se vraća u prateći bend Ozi Ozborna

Nakon više od deset godina, gitarista Zek Vajld (Zakk Wylde, Black Label Society) vratiće se u bend koji predvodi legendarni muzičar Ozi Ozborn. Iako su u međuvremenu nastupali zajedno u više navrata, Vajld se u bend vraća kao punopravni član, uoči najavljene turneje po SAD koja počinje u julu.
Zek Vajld se vraća u prateći bend Ozi Ozborna
Portal AnalitikaIzvor

Ulogu gitariste u bendu je u njegovom odsustvu obavljao grčki gitarista Gus G (Firewind) sa kojim je Ozborn izdao album "Scream".

Zek se Ozijevom bendu prvi put pridružio prije 30 godina, a posljednji album koji su zajedno snimili je "Black Rain" iz 2007. godine. Sa gitaristom koji je ponovo u njegovim redovima, Ozborn je najavio novi solo album, koji se očekuje 2018. godine za izdavača Epic.

U ekskluzivnom intervjuu za naš portal, sad bivši gitarista Gus G otkrio je da frontmen planira da se otisne na još jednu solo turneju:

"On je  izuzetno vrijedan. Nikad ne staje. Ima skoro 70 godina i još ide na turneje. Nakon ove turneje sa bendom Black Sabbath siguran sam da će se vratiti da uradi još jednu solo turneju. Nastaviće da svira do posljednjeg dana, nadajmo se za nekih 30 godina."

Podsjećamo, bend Black Sabbath je nedavno održao svoj posljednji koncert u rodnom gradu Birmingemu, stavivši time tačku na karijeru dugu skoro 50 godina.

(nocturnemagazine.net)

foto: Marko Ristić

Portal Analitika