Fudbal

Šok za Gvardiolu: Do kraja sezone bez jednog od glavnih igrača

Klaudio Bravo, golman Mančetser Sitija koji je u četvrtak zbog povrede morao da izađe iz igre deset minuta prije kraja gradskog derbija protiv Junajteda (0:0), propustiće svih pet preostalih prvenstvenih susreta u Premijerligi.
Šok za Gvardiolu: Do kraja sezone bez jednog od glavnih igrača
Portal AnalitikaIzvor

Pregledima je utvrđeno da je Bravu mišić lijeve noge povrijeđen u dužini od jednog centimetra, pa će Siti morati bez njegove pomoći od neđelje i utakmice protiv Midlsboroa, zatim domaćih susreta sa Kristal Palasom, Lesterom i VBA, te posljednje utakmice sezone u gostima protiv Votforda.

Bravo je od početka sezone imao jako loših nastupa, kao na primjer protiv Barselone u Ligi šampiona, kada je bio krivac za težak poraz 0:4, ali nakon što je Siti u januaru istim rezultatom izgubio od Evertona, Gvardiola mu je dao priliku još protiv Evertona (2:2), nakon čega je dva i po mjeseca proveo na klupi, kao rezerva godinu dana starijem Viliju Kabaljeru.

Gvardiola ga je vratio na gol prije tri neđelje, gdje je Bravo proveo tri prvenstvene utakmice i poraz od Arsenala u polufinalu FA Kupa, nakon čega je došao spomenuti derbi s Junajtedom i povreda.

Portal Analitika