Politika

Radović: Crna Gora u svijetu naprednih naroda, protivnicima neka je Bog u pomoć

Zahvaljujući razboritom rukovodstvu i slobodno opredijeljenim građanima, Crna Gora je zauzela mjesto u svijetu naprednih i civilizovanih naroda gdje je oduvijek i pripadala.
Radović: Crna Gora u svijetu naprednih naroda, protivnicima neka je Bog u pomoć
Portal AnalitikaIzvor

 

PIŠE:  Ljubo Radović

Srećno ti bilo slobodarski narode Crne Gore!

 

Odlukom Skupštine o pristupanju NATO savezu Crna Gora je, kao i vazda od njenog postojanja,  potvrdila vječitu odanost obrani slobode svog naroda i svakoga slobodoištućega.

Kroz historijski nastanak i razvoj Crna Gora nije vodila osvajačke ratove. Vjekovima je branila i obranila svoju slobodu.  Najteže joj  pada obrana od „najbliže braće“ koji su je besramno i na najsvirepiji način napali i okupirali s početka 1918. godine pa sve do današnjih dana koja joj ugrožavaju slobodu uništavajući joj kulturu, istoriju i sve što krasi jedan slobodarski i prijateljski narod. Misle da će i dalje. Kao što se zna, od Božićnog ustanka, do 13. jula 1941. godine pa sve do današnjih dana,  narod Crne Gore se odupire okupaciji „bratskog naroda“.  Kao i uvijek, u toj borbi pobjeđuje.

Da, dobro je rekao gospodin Milo Đukanović, predsjednik DPS-a: „Ovo je čast istoriji i građanima, ovo nije uspjeh bilo koga pojedinačno, već uspjeh društva“. Hvala gospodine Đukanoviću na ovim lijepim riječima koje ste podijelili sa narodima Crne Gore.“  Istina, i Vaš doprinos je velik i vrijedan poštovanja za ovaj uspjeh. Vaše riječi podsjećaju na brojne poruke čestitih ljudi što odaslaše sa Cetinja, ranih devedesetih, upućene „junacima“ za vrijeme ratno pljačkaških pohoda „radi oslobađanja braće od domaćeg neprijatelja“.  

Istina, svaka nevina žrtva rata je vrijedna žalovanja, pomena, pažnje i sjećanja pa tako i nevine žrtve u Murino koje su stradale od NATO saveza. Bilo bi ljudski opravdano i društveno korisno kada bi se takozvani Demokratski frontovci, koji drže nekakve neformalne skupove  što nazivaju skupštinama i sve narodnim skupovima sa kojih prijete Crnoj Gori i njenom narodu, sjetili što su radili njihovi istomišljenici, koje i dalje podržavaju,  u pohodima Dubrovniku i drugim ratištima na prostorima bivše nam zajedničke države. Gospodo iz DF-a zapitajte se je li humanije braniti nečiju slobodu ili je uzimati.

Zahvaljujući razboritom rukovodstvu i slobodno opredijeljenim građanima, Crna Gora je zauzela mjesto u svijetu naprednih i civilizovanih naroda gdje je oduvijek i pripadala.

Srećno ti bilo slobodarski narode Crne Gore. Iseljenicima, njihovim potomcima i dijaspori na čast i ponos.

Vama gospodo protivnici Crne Gore i njene slobode neka je Bog u pomoć.

 

  Autor je sekretar Saveza Crnogoraca Hrvatske

   

Portal Analitika