NATO

Crnogorci iz Kanade: CG nije imala bolji put od izabranog

Crnogorsko kulturno društvo iz Toronta pozdravlja finalnu odluku crnogorske Skupštine o pristupanju Sjeverno-Atlanskoj Alijansi.
Crnogorci iz Kanade: CG nije imala bolji put od izabranog
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski parlament je na sjednici koja je održana na Cetinju sa 46 glasova za izglasala Predlog zakona potvrđivanja Sjevernoatlantskog ugovora, a formalan prijem očekuje nas na NATO samitu u maju.

“Kao iseljenici koji više decenija žive u jednoj od država Kanadi – članici NATO-a, smatramo da Crna Gora nije imali drugi i bolji put od izabranog. Vrijednosti Zapadnog svijeta moraju pustiti duboke korijene i u našoj matičnoj domovini, đe su naslijeđene podjele, sukobi, nepovjerenje i krhka demokratija – vazda prijetlie crnogorskom društvu i državi”, navodi se u saopštenju kulturnog društva, dostavljenom našem portalu.

Kako dodaju, iseljenici iz provincije Ontario su permanentno, ozbiljno i patriotski promovisali vrijednosti savremenog društva, njegujući neraskidive veze sa domovinom Crnom Gorom.

“Zajedno sa ostalim iseljenicima širom Kanade i Amerike radovali su se svakoj onoj odluci u Matici, koja je značila napredak i približavanje vrijednostima modernog, civilizovanog svijeta”, navode oni.

Portal Analitika