Politika

Popović: Slijedi izvrtanje iz fotelja

U strahu od izvjesnog političkog kraja, koji mu, posle Budve i Kotora, slijedi vrlo brzo nakon nokauta njegove partije u Herceg Novom, Milo Đukanović sigurnim korakom srlja iz greške u grešku. Naučio je lekciju, pa ovog puta bar nije pominjao obraz. I to je nešto. Sad ove dvije rečenice što je sklepao na račun Demokrata zvuče ofucano, ali potpuno normalno kad dolaze iz usta čovjeka koji 30 godina vara i krade sopstveni narod, izjavila je potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović.
Popović: Slijedi izvrtanje iz fotelja
Portal AnalitikaIzvor

-Đukanović govori o prevari? A prvo je prevario generacije naših roditelja kad je onako mlad, pametan i sposoban izbačen na površinu od strane talasa koji je oborio one koji su obrnuli par jagnjadi, pa je sa svojom bratijom i skorojevićkom bulumentom obrnuo nekoliko milijardi našeg novca. Smijenio je jednopartijski sistem da bi uspostavio svoj - diktatorski. Pri tome nam je dozvolio "da živimo bolje" u državi u kojoj je preko 40 ubistava nerasvijetljeno, u kojoj na ulicama, osim gladnih radnika i obespravljenih, sve više gledamo mafijaške obračune, u kojoj nam je neobično ako bar jednom mjesečno auto ne ode u vazduh. Đukanoviću, sve će se preispitati - i kako si svom bratu poklonio 10,5 miliona eura našeg novca u slučaju "Limenka"; i kako si namještao poslove svojim drugovima i kumovima iz kriminalnog miljea. Odakle jednom zavarivaču auspuha 10 najboljih hotela u Herceg Novom; i ko je visoki zvaničnik iz afere Telekom čija je sestra bila toliko sposobna da se sa nekoliko miliona ugradi u njegovu prodaju; i kako se obrće posao sa vetrenjačama; i odakle tebi i tvojoj porodici banke, preduzeća, stanovi u zemlji i inostranstvu, vikendice, jahte i skupa auta; i po čemu ste to Mićunović, Marović, Barović, Mugoša, Gvozdenović, Brković, Grbović i ponositi izdanci tvoje familije bolji i sposobniji od nas ostalih smrtnika, pa vas 0,1% uzeste cijelu Crnu Goru pod svoje i o jadu zabaviste 99,9% građana- navela je Popović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika. 

Kako je dodala, Đukanović zna da odgovor na ova pitanja neminovno vodi putem do mjesta gdje bi, "da je sreće i pravne države, trebalo da se i sad nalazi šef organizovane kriminalne grupe kojem si ti šef". 

-A prije toga slijedi izvrtanje iz svake fotelje u koju si postavio podobne, nestručne i ljude koji su se ogriješili o zakon. Bila je Budva, pa Kotor, pa će Herceg Novi, pa cijela Crna Gora. E, tako se diše punim plućima, Đukanovicu. I to je vazduh koji narod Crne Gore zaslužuje, a ne zadah trulih institucija sistema koji si ti uspostavio, kako bi nelegalno došao do bogatstva, a onda ga svim sredstvima čuvao. I kad imaš ovo u vidu, razumljivo je to što si izgubio kompas i što u bunilu ponavljaš svakakve nebuloze, što napadaš našu mladost, jer nam nemaš što drugo naći i što opet dijeliš i pokušavaš da svađaš. Ovog puta neće proći. Slijedi izvrtanje iz fotelja- zaključila je Popović.

 

Portal Analitika