Region

Zaev u suzama: Pokušali su da me ubiju

Predsjednik opozicione SDSM Zoran Zaev ocijenio je da su posljednji događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljajem, planiran u dogovoru i koordinaciji sa policijskim strukturama.
Zaev u suzama: Pokušali su da me ubiju
Portal AnalitikaIzvor

Zaev je na konferenciji za novinare pozvao građane da ostanu mirni i prisebni, a zaposlenicima u državnim institucijama da djeluju u skladu sa zakonima zemlje.

"SAD, EU i međunarodna zajednica vidi da smo ''motor'' od obnove demokratije u zemlji. Juče je bio planiran pokušaj ubistva", rekao je Zaev, koji je tokom konferencije i zaplakao.

On je najavio da će nakon izbora predsjednika Sobranja politički proces biti nastavljen izborom nove makedonske vlade, koju, kako je rekao, svi očekuju.

On je čestitao Talatu Džeferiju na izboru, a lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, predsjedavajućeg parlamenta Trajka Veljanoskog, zvaničnika MUP-a Čavkov Mitka i predsednika Đorđa Ivanova i njihove saradnike da su odgovorni za noćašnje nasilje.

"Juče je bio test za građane i Makedoniju", poručio je Zaev.

Zaev, koji je došao sa flasterom na čelu i povrijeđenom usnom, dočekan je aplauzom i ovacijama članova rukovodstva stranke. 

Sastanak na koji je predsjednik Makedonije Djordje Ivanov pozvao lidere političkih stranaka posle izbijanja nemira u parlamentu otkazan je pošto je učešće potvrdio samo lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski.

 

Agencije

 

Portal Analitika