Crna hronika

SUD: Marović mora u zatvor, ako se sam ne prijavi biće priveden

Predsjednik Višeg suda Boris Savić odbio je žalbu Svetozara Marovća koji je tražio odlaganje izdržavanja zatvorske kazne, zbog lošeg zdravstvenog stanja. To je danas saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović. Iz Osnovog suda u Kotoru je saopšteno portalu Analitika da je odluka poslata Maroviću i njegovim braniocima danas i da će nakon što im budu uručena postuputi u skladu sa Zakonom o izvršenju. Zakon predvidja donošenje naredbe o prinudnom privodjenju, ako se Marović sam ne prijavi da odsluži kaznu.
SUD: Marović mora u zatvor, ako se sam ne prijavi biće priveden
Portal AnalitikaIzvor

Zakon predvidja i mogućnost raspisivanja potjernice, ako se ne mogne sprovesti prinudno privodjenje.

Prethodno je Osnovni sud odbio Marovićev zahtjev za odlaganje izvršenja kazne zatvora. 

Njegov advokat Zdravko Begović je tražio  ponovno vještačenje kompletne medicinske dokumentacije njegovog branjenika, predloživši Višem sudu da angažuje sudsko-medicinski odbor iz regiona koji će dati mišljenje o zdravstvenom stanju njegovog branjenika.

 – Marović se nalazi na Institutu Medicinskog fakulteta za mentalno zdravlje u Beogradu. Iz tog instituta su mu saopštili da ne može da prekida terapiju – kazao je ranije Begović. 

Marović se nagodio s tužiocima da uplati dva puta po 50.000 eura u budžet Crne Gore, najkasnije tri mjeseca od pravosnažnosti presude. On je sredinom septembra, u osam budvanskih predmeta, osuđen na ukupno tri godine i osam mjeseci robije, jer je kao šef kriminalne organizacije upravljao prljavim poslovima. Prema sporazumima koje je potpisao, Marović je učestvovao u malverzacijama prilikom gradnje Donjeg bulevara, puta u selu Krapina, platoa na Jazu, izgradnje sistema za prečišćavanje ot- padnih voda, kao i u predmetima „Properti investment“, „Kopirajt“, ,,Prijevor“ i ,,TQ Plaza“.

Portal Analitika