NATO

Crnogorska nacionalna zajednica Beograd podržava ulazak u NATO pakt

Crnogorska nacionalna zajednica iz Beograda bez rezervno podržava učlanjenje Crne Gore u NATO pakt, političko-vojnu organizaciju koja je garant slobode i bezbjednosti svih njenih članica, saopštili su iz Crnogorske nacionalne zajednice Beograd.
Crnogorska nacionalna zajednica Beograd podržava ulazak u NATO pakt
Portal AnalitikaIzvor

„ Istovremeno osuđujemo sve one trabante tuđe politike, koji su se jedino dokazali kao pronosirani protivnici slobode i nezavisnosti Crne Gore.

U svojim obmanama sa ukusom ograničenosti i danas iz prikrajka pokušavaju da prizovu duh “zloglasne podgoričke skupštine” i da crnogorsku državu ponovo svedu na srez, ili u najboljem slučaju rusku guberniju! “, saopštili su oni.

Izglasavanjem odluke o pristupanju NATO alijansi, smatraju da će to biti jedan od najznačajnijih datuma u crnogorskoj  istoriji, jer ona na taj način Crna Gora ne postaje samo dio vojnog saveza, nego i elitnog društva, skupine zemalja razvijenog svijeta, misle oni.

“To je i uslov da u novim izazovima 21. Vijeka da Crna Gora moze ostvariti svoje glavne strateške interese, ekonomske, politicke, i bezbjednosne. To je istovremeno i najbolji put izgradnje institucija crnogorske drđave na savremenim civilizacijskim standardima”, zaključuju oni.

 

Portal Analitika