Društvo

U Herceg Novom pravo glasa ima 24.927 građana

Pravo glasa na lokalnim izborima u Herceg Novom koji će biti održani 7. maja ima 24.927 građana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U Herceg Novom pravo glasa ima 24.927 građana
Portal AnalitikaIzvor

Birački spisak za izbor 34 odbornika u Skupštini Opštine Herceg Novi zaključen je u ponoć, a štampanje glasačkih listića počeće sjutra u štampariji „Obod“ na Cetinju.

Kako se navodi, građani Herceg Novog moći će da glasaju na 51 biračkom mjestu u Opštini, i na dva izdvojena biračka mjesta u Kazneno-popravnom domu i Istražnom zatvroru u Podgorici.

Broj birača u biračkom spisku po kome su održani prethodni izbori bio je 25.015.

Broj novoupisanih birača je 190 - njih 166 je biračko pravo steklo punoljetstvom, 17 su prijavili prebivalište u Crnoj Gori i sedam je biračko pravo steklo prijemom u crnogorsko državljanstvo.

Za 110 birača je izvršena promjena upisa na osnovu prijave, odnosno odjave prebivališta, a njih 188 je izbrisano iz spiska (181 zbog smrti, troje zbog gubitka crnogorskog državljanstva i četvoro zbog odjave prebivališta van Crne Gore.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom učestvuje šest partija, dvije koalicije i četiri grupe građana, koji su predali ukupno 12 izbornih lista.

Portal Analitika