Politika

Janjić: Iza akcija Fronta stoji Moskva

– Organizovanje skupštine u Murinu, koju čine DF i dio SNP-a, vodi nekoj vrsti političke mobilizacije i predstavlja nastavak onoga što su radili prije izbora. To nijesu mjere protiv NATO-a, ni protiv vlasti, već buduće mobilizacije kakva se trenutno radi i na ulicama Beograda – kazao je za Pobjedu Dušan Janjić, politički analitičar, poručujući da je svakoj partiji koja poštuje svoje birače mjesto u parlamentu, a ne na ulici.
Janjić: Iza akcija Fronta stoji Moskva
Portal AnalitikaIzvor

Alternativna skupština

DF i dio SNP-a održao je u Murinu skupštinu na kojoj su izglasali prijedlog o referendumu o učlanjenju Crne Gore u NATO. - To je nastavak onoga što su radili prije izbora. Nijesu shvatili ni poruke izbora, niti nove činjenice poput prijema Crne Gore u NATO – istakao je Janjić.

Prema njegovim riječima, za crnogorsku opoziciju „najbolje je da, ako misli o budućnosti svojoj i Crne Gore, iskoristi priliku za konstituisanje nove platforme demokratske opozicije i kontrole ponašanja vlasti i NATO-a“.

- Dobili su izuzetnu priliku da učestvuju u svjetskoj i regionalnoj politici i trebalo bi da se ponašaju na taj način, a ne da budu lokalna opozicija frustrirana lokalnim vođom – kazao je Janjić. On je istakao da je opoziciji mjesto u parlamentu, a ne na ulici i poručio da crnogorska opozicija „ima priliku da se izvuče iz kolektivne frustracije“.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika