Politika

Potpisan Sporazum između Crne Gore i Azerbejdžana o readmisiji

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić primio je danas šefa Državne migracione službe Republike Azerbejdžana, Firudina Nabijeva, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Potpisan Sporazum između Crne Gore i Azerbejdžana o readmisiji
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Nuhožić je saopštio da Crna Gora i Republika Azerbejdžan u kontinuitetu ostvaruju prijateljske odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju, uz obostranu spremnost za dalje unaprjeđenje partnerstva u domenu bezbjednosti i sigurnosti. Posebno je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni azerbejdžanske investicije i, u tom smislu, ukazao na značaj turističkog kompleksa Portonovi. Na toj liniji, Nuhodžić je izrazio uvjerenje da će se u narednom periodu intenzivirati i ekonomski odnosi dvije zemlje.

Šef Državne migracione službe Firudin Nabijev je iskazao zadovoljstvo kvalitetnom saradnjom dvije države na svim nivoima i u brojnim oblastima. U kontekstu realizacije strateških spoljnopolitičkih prioriteta, istakao je da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate na planu evropskih i NATO integracija. Pohvalio je aktivnosti koje crnogorski državni organi sprovode na strateškom i zakonodavnom planu kada je riječ o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

Na kraju bilateralnog susreta, potpisan je Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžana o readmisiji (vraćanju i prihvatanju) lica koja su bez dozvole boravka, kojim će biti omogućena još bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija.

 

 

Portal Analitika