Ostalo

Bacački miting u nedjelju u Draževini: Jubilarno 10. takmičenje

Međunarodni miting bacača kugle Draževina 2017 biće održan u nedjelju u istoimenom podgoričkom selu, najavili su organizatori manifestacije.
Bacački miting u nedjelju u Draževini: Jubilarno 10. takmičenje
Portal AnalitikaIzvor

Takmičenje će biti održano deseti put, a bacači kugle nadmetaće se u kategorijama seniora, juniora, mlađih juniora, pionira i veterana. Saopšteno je da se miting nalazi u kalendaru Evropske atletske federacije bacača i međunarodnom kalendaru Atletskog saveza Crne Gore. 

Najavljeno je da će učestvovati oko 40 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Srbije i Crne Gore.30 bacača iz Bosne i Hercegovine (BIH), Hrvatske, Mađarske, Srbije i Crne Gore. 

Najavljeno je učešće prošlogodišnje pobjednice mitinga, Mađarice Anite Marton. 

Ona je dvostruka prvakinja Evrope u dvorani u Pragu i Beogradu, vicešampionka svijeta i bronzana sa Evropskog prvenstva 2014. u Cirihu. 

Učestvovaće i prošlogodišnji pobjednik, hrvatski olimpijac Stipe Žunić i Bosanac Hamza Alić.

Promoter mitinga, crnogorski rekorder u bacanju kugle Tomaš Đurović, kazao je da mu je miting u Draževini jedno od najznačajnijih takmičenja na otvaranju atletske sezone.

"Ove godine očekuje me nastup na veliki broj međunarodnih takmičenja. To su Igre malih zemalja Evrope u San Marinu, Ekipno prvenstvo Evrope na Malti, Balkansko prvenstvo za seniore u Novom Pazaru, kao i učešće na ljetnjoj Univerzijadi. Sa svojim trenerom Veljkom Čegarom učiniću sve da ove godine prebacim 20 metara, što bi me pozicioniralo među najbolje bacače kugle u regionu", kazao je Đurović na konferenciji za novinare.

Organizator mitinga, Neđeljko Burzanović, podsjetio je da su u Draževini nastupali najbolji bacači kugle iz regiona, navodeći da miting održava uz veliku podršku i zahvalnost prema ASCG.

"Draževina je prepoznata kao sportska, turistička, vinska i kulturno istorijska tačka u Podgorici", kazao je Burzanović

Generalni sekretar Atletskog saveza, Milan Madžgalj, kazao je da je cilj mitinga da promoviše atetski sport u Crnoj Gori i doprinose daljem razvoju i popularizaciji atletike.

Takmičenje u Draževini počeće u deset sati. Saopšteno je da bacalište u Draževini posjeduje serifikat za održavanje takmičenja i da se priznaju rezultati, odnosno ispunjene norme u bacanju kugle. 

Portal Analitika