Politika

MEDOJEVIĆ: Svi na Cetinje, da sami odlučujemo o svojoj sudbini

Organizujemo sjutra veliki narodni skup na Cetinju sa početkom u 13 časova. Želimo da pozovemo sve da nam se pridruže na časnom skupu, gdje ćemo poslati poruku Sinđinom parlamentu. Pozivamo i one koji su protiv, kao i one koji su za NATO, ali su za referendum, da dođu, izjavio je funkcioner DF-a Milan Knežević na konferenciji za novinare.
MEDOJEVIĆ: Svi na Cetinje, da sami odlučujemo o svojoj sudbini
Portal AnalitikaIzvor

-Danas želimo da poručimo našim kolegama iz opozicije da nam se pridruže. Razbili smo u paramparčad lažnu aferu državni udar. Odmah poslije 28-og aprila ćemo organizovati proteste, da se organizuju slobodni fer i demokratski izbori. Pozivamo građane da krenu ranije sjutra- naveo je Knežević.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević pozvao je "sve one koji govore o slobodama" da ocijene da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić današnjom optužnicom udario u temeljne vrijednosti.

"Katnić je pogazio principe. Samo se može odgovarati za one radnje koje su zakonom propisane kao krivično djelo. Nije krivično djelo druženje mene i Mandica ili Čađenovića, imati djevojku iz Beograda, putovati u Moskvu... Ono što je Katnić danas uradio je početak fašizacije Crne Gore.  Šta je sledeće? Završetak bolesne namjere Bebe Popovića i Đukanovića. DF vas upozorava da se borimo protiv DPS-a za sve vas. Kolege su, po Katniću, krive sto su se družile, putovale u Moskvu... Pozivam sve građane da dođu sjutra na Cetinje, neće biti nikakvih incidenata. Jedino ko može da izazove incident su strukture kriminalnog režima. Svi na Cetinje, da sami odlučujemo o svojoj sudbini", poručio je Medojević. 

Prisutnima se obratio i Andrija Mandić, koji je pozvao sve građane, slobodne ljude, ali i predstavnike partija da dođu sjutra na Cetinje.

"Veliki skup će se održati na kraju Bajove ulice. 
Želim da pozovem sve građane, predstavnike nevladinih organizacija, kao i predstavnike svih opozicionih partija da dođu, da zajedno pošaljemo snažnu poruku da Crna Gora želi referendum", poručio je Mandić.

Mandić je dodao da je današnja optužnica velika sramota.

"Sada je jasno da iza ove optužnice stoji Milo Đukanović, jer osjeća da mu se bliži kraj vladavine, pa se plaši za svoju budućnost, jer je radio kriminalne radnje", rekao je Mandić.

I.D.

 

Portal Analitika