Fudbal

Gest za poštovanje Zlatana Ibrahimovića

Veliki gest Zlatana Ibrahimovića o kojem danas piše ostrvska štampa. Zlatan Ibrahimović je prema pisanju Sana, odbio novi ugovor vrijedan 15.000.000 eura od Mančester Junajteda jer ne želi da prima platu dok je povrijeđen.
Gest za poštovanje Zlatana Ibrahimovića
Portal AnalitikaIzvor

On je nedavno povrijedio ligamente koljena i slijedi mu pauza koja bi mogla da traje i do devet mjeseci jer u njegovim godinama oporavak od tako teške povrede, ne ide lako. Sezonu je završio, a na kraju nje mu ističe jednogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima.

Ljetos je dogovorena saradnja na “jednu plus jednu” sezonu što znači da Junajted može da aktivira kaluzulu o drugoj godini pod istim uslovima. Murinjo je i sa rizikom oporavka od povrede spreman da mu ponudi novi ugovor vrijedan 15.000.000 eura po sezoni. Ali Zlatan je za sada odbio tu opciju.

To ne znači da je odbio nastavak karijere u Mančester Junajtedu. Već da bi mogao da igra i naredne sezone, ali da prima platu tek kada se oporavi od povrede. To je gest za poštovanje. Istina, Zlatan je zaradio veliki novac u karijeri, ali rijetko koji igrač u modernom fudbalu se odriče zagarantovane zarade.

Među rijetkim primjerima su bili argentinski velikan Fernando Redondo koji se teško povrijedio odmah po dolasku u Milan i odbio je da prima platu cijele dvije sezone dok se nije vratio na terenu. Tadašnja godišnja palata mu je iznosila 5.000.000 maraka! Na sličan korak se po povratku u Milan odlučio i Rikardo Kaka prije četiri godine. Ali u pitanju je bio samo mjesečni iznos dok se Brazilac nije oporavio od povrede.

U Lionu se nedavno na sličan korak odlučio Brazilac Rafael, koji je platu dok se nije oporavio od povrede prosljeđivao lokalnim humanitarnim organizacijama.

Portal Analitika