Politika

"SDP URA- Vazda" pokrenula peticiju za moratorijum na prodaju Instituta Igalo

Koalicija "SDP URA -Vazda" je prije nekoliko dana pokrenula prikupljanje potpisa podrške građana Herceg Novog za zaustavljanje prodaje Instituta Simo Milošević u Igalu. Moratorijum na prodaju bi važio do ulaska Crne Gore u Evropsku Uniju, kada bi, sigurni smo, ovaj veliki potencijal za zdravstveni turizam ovog dijela Evrope dobio pravu valorizaciju.
"SDP URA- Vazda" pokrenula peticiju za moratorijum na prodaju Instituta Igalo
Portal AnalitikaIzvor

Do tada je, ističu, potrebno spriječiti prodaju imovine, koju su DPS i sateliti planirali da prodaju nepoznatoj firmi (koja se u međuvremenu ugasila) za samo 10 miliona eura, koiiko je recimo plaćena šteta u slučaju “Limenka”. 

-Naš cilj je očuvanje ovog ogromnog resursa, zadržavanje 700 radnih mjesta i nastavak osnovne djelatnosti Instituta.Uz to, rezultati poslovanja pokazuju da Institut i u današnjim uslovima posluje pozitivno, a sigurni smo da prostora za napredak ima i dalje. Zbog toga smo i pokrenuli inicijativu za sprječavanje prodaje koju je do sada potpisalo preko 450 naših sugrađana koje u posljednjih par dana obilaze naši mladi volonteri.  Peticiju građani Novog, ali i drugih crnogorskih gradova, potpisiju i on-line preko stranice:
https://www.peticije24.com/spasimo_institut_dr_simo_miloevic_u_igalu. Od sjutra će naši kandidati za odbornike sa liste "SDP-URA Vazda", kao i naši mladi aktivisti na štandovima prikupljati potpise podrške inicijativi za spas Instituta, za koju smo sigurni da će dobiti ogromnu podršku svih naših sugrađana. Jer minut je do 12 i za Banju i za Herceg Novi i zbog toga se zajednički moramo izboriti za interes našeg grada.- ističe se u saopštenju koalicije.

peticijasdp

 

Portal Analitika