Politika

SNP Herceg Novi: "Regionalni vodovod" prevodi Novljane žedne preko vode

Svjedoci smo svakodnevnih zloupotreba državnih resursa u korist DPS-a za izbore u Herceg Novom, pa se tako i Javno preduzeće „Regionalni vodovod“ uključilo u kampanju ne bi li još jednom Novljane preveli žedne preko vode, saopšteno je Portalu Analitika iz novskog odbora DPS-a.
SNP Herceg Novi: "Regionalni vodovod" prevodi Novljane žedne preko vode
Portal AnalitikaIzvor

-Direktor JP „Regionalni vodovod“ iz Budve kazao je da će Novom isporučivati 200 litara vode u sekundi, ali je izbjegao da saopšti ključnu stvar – kojim vodovodnim sistemom namjeravaju to da urade, jer takav ne postoji. Zato ukazujemo na neke bitne stvari. Prvo, poznato je da je to preduzeće osnovano 1976. godine i da su svi investitori u Herceg Novom godinama bili obavezni da na njihov račun uplate 1% od vrijednosti svoje investicije. Drugo, Novi nikada nije imao bilo kakvu koristi od tih uplata. Novac u budžet „Regionalnog vodovoda“  i dalje stiže, a voda za Novljane još ne poteče. Doduše, poteče neka zaslanjena iz Tivta, sa izvorišta Plavda, za građane Rivijere u toku ljeta, ali nije bila za piće. Treće, pozivamo „Regionalni vodovod“ iz Budve, Opštinu Herceg Novi i hercegnovski Vodovod  da saopšte zašto se Novom ne isporučuje voda iz regionalnog vodovoda preko Krašića i Pristana podmorskim cjevovodom do Kumbora, pa odatle u cjelokupni sistem vodosnabdjevanja Novog- navedeno je u saopštenju. 

Podsjećaju da je do prije četiri godine Herceg Novi tokom ljeta isporučivao vodu Krašićima, što govori da do tog mjesta postoji sistem vodosnabdijevanja, a da je nakon toga Regionalni vodovod doveo cjevovod za vodosnabdijevanje Krašića sa tivatske strane.

-Peto, u namjeri da i dalje nezakonito uzimaju onih 1 odsto motaju nas da se pravi nova dionica od Vukpetrola do Lepetana koja košta dva miliona eura, a neće da urade do kraja dionicu preko Krašića, koja je košta 200.000 eura, odnosno 10 puta je jeftinija. I konačno, pozivamo „Regionalni vodovod“ iz Budve da nam saopšti razlog zašto prikrivaju ugovor star 10 godina, koji su potpisali to javno preduzeće, Opština Herceg Novi i hercegnovski Vodovod, kojim se predviđa izgradnja sistema za vodosnabdijevanje Novog preko njihovog sistema, koga, međutim, nema ni dan danas- zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika