Turizam

Sjutra počinje budvanski karneval

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO “Feštađuni”, Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila 2017. godine, saopšteno je iz TO Budva.
Sjutra počinje budvanski karneval
Portal AnalitikaIzvor

Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskršnjih, a neposredno prije prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posjetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno ponijeti u svoje domove lijepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja!

Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, ,,Abrumom“ pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva svijeta dolaze u Budvu kako bi bile dio „Velike karnevalske povorkе“ koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju nas i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće “The Grupa”, Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se „Mala karnevalska povorkа“ i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni dio Karnevala je „Slatki kutak“, gdje će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedjelju 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće “Radio Katakomba”, budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i zatim “Who See”!

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak ljetnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu svih dana trajanja!

Portal Analitika