Politika

ERAKOVIĆ: Kaluđerović bio desna ruka šefa KOS-a

Nevladina organizacija „Biljarda“ juče je, povodom izjave funkcionera Demokrata Velizara Kaluđerovića da iza optužbi tog udruženja na njegov račun stoje Milo Đukanović i Duško Marković, održala hitnu sjednicu Predsjedništva na kojoj je odlučeno da se uputi poruka svim pripadnicima Sedmog bataljona da svoj glas nikada ne daju „sekti sa kravaticama“.
ERAKOVIĆ: Kaluđerović bio desna ruka šefa KOS-a
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je za Pobjedu kazao predsjednik NVO „Biljarda“ Velimir Eraković, ističući kako je Kaluđerović tom izjavom poslao jasnu poruku da je zapravo on taj koji radi u korist Demokratske partije socijalista i njenih visokih funkcionera. Predstavnici ove NVO, koju uglavnom čine nekadašnji pripadnici paravojne formacije Sedmi bataljon i Vojske Jugoslavije, ustvrdili su u utorak da je Kaluđerović krajem 90-ih godina regrutovao i pravio bezbjednosne procjene osoba koje su primane u tu, kako je zovu, „elitnu jedinicu“, te da je „bespogovorno izvršavao naređenja Slobodana Miloševića i pokojnog Pavla Bulatovića u odbrani Srbije i Crne Gore od paravojnih i parapolicijskih jedinica Mila Đukanovića i Veselina Veljovića“.

Kaluđerović je u izjavi za Pobjedu oštro demantovao ove navode, ističući da je riječ o najmonstruoznijim lažima iza kojih stoji sam vrh DPS-a, odnosno Milo Đukanović i Duško Marković. Eraković, koji je bivši pripadnik Sedmog bataljona, je dicidno kazao da je Kaluđerović bio saradnik kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije. Eraković, međutim, naglašava da ga od Kaluđerovića više ništa ne čudi, budući da je izdao ideje nekada jakog SNP-a i svoje najbliže saradnike.

– Može Kaluđerović da se stidi što je tada bio patriota i desna ruka pokojnog Nikole Glumca, pukovnika i šefa Kontraobavje- štajne službe za Crnu Goru. Može da se stidi naše zajednič- ke prošlosti, a mi se ponosimo time što smo bili i ostali patriote. Sa nama, kao sa Veljom Kaluđerovićem, kako smo ga od milošte zvali dok nam je bio politički komesar, neće mlatiti strane ambasade – poručio je Eraković. (Pobjeda)

Portal Analitika