Politika

ZOGOVIĆ: Nelegitimni premijer zlonamjerno "pobrkao lončiće"

Nelegitimni premijer Duško Marković je zlonamjerno “pobrkao lončiće”. Kokain, viski i pivo su karakteristike skupština, igranki i veselja koja organizuje njegova Demokratska partija socijalista, jer jedino drogiran, pijan ili poremećen čovjek može davati takve paušalne i neprimjerene ocjene o istorijskoj Skupštini izabranih predstavnika naroda Crne Gore koja je juče održana u Murini, navodi se u reagovanju poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića, dostavljenom Portalu Analitika.
ZOGOVIĆ: Nelegitimni premijer zlonamjerno "pobrkao lončiće"
Portal AnalitikaIzvor

Igra i zabava  otimanja suvereniteta od građanina koju kroz krnji parlament sprovode Milo Đukanović i Duško Marković  je opasna igra i uvod u anarhiju koja ne treba nikom dobronamjernom u Crnoj Gori, ocjenjuje Zogović.

- To što većinska Crna Gora ne pristaje na dobrovoljnu okupaciju je društvena i politička realnost na koju treba ozbiljno računati prilikom razmatranja namjere nelegitimne Skupštine na Cetinju da građaninu ukrade suverenost i da ona donese odluku o priključenju Crne Gore NATO-u. Izabrani narodni predstavnici, poslanici i odbornici, su juče donijeli obavezujuće odluke u pokušaju zaustavljanja rušenja ustavnog poretka i sloma države koji sprovodi aktuelna nelegitimna vlast, i ko je imao čast da prisustvuje jučerašnjoj Skupštini u Murini imaće čime da se pohvali svojim potomcima. Opšte je poznato da Ustav Crne Gore  propisuje da se ne može ustanoviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana. Nelegitimna, krnja zakonodavna vlast,  odlukom da se Crna Gora stavi u službu NATO-u nametnula bi neustavno stanje, pa stoga građanin više nije obavezan da bude poslušan i poštuje odluke takve skupštine. U pravnom smislu riječi, na  pomolu je stanje besporetka, koji proizilazi iz neustavnog stanja i nepriznatih organa vlasti. I to su sve posledice eventualne odluke da se građaninu oduzme suverenost, odnosno pravo da neposredno odlučuje o priključenju vojnom imperijalističkom savezu - smatra Zogović.                                 

On dalje dodaje da bi pored neustavnosti takva odluka bi ujedno bila i diskriminatorska, revanšistička, ignorantska i agresivna.

- Diskriminatorska jer manjina koja donosi odluku diskriminiše dominantnu većinu koja se odluci protivi. Revanšistička jer predstavlja odmazdu prema duhovno-istorijskim vrijednostima slobodarske Crne Gore. Ignorantska jer ne priznaje ni jednu društvenu i pravnu činjenicu. I agresivna zbog toga što joj je krajnji cilj potpuna okupacija Crne Gore. Skupština izabranih predstavnika naroda Crne Gore održana u Murini,  je zapravo odbrana države i prava, odbrana Crne Gore i njenog ustavnog poretka, odbrana  slobode i ljudskog dostojanstva. Pa zato ne čudi što se nelegitimni premijer Marković slabo snalazi i ne pronalazi u ovim kategorijama jer su partijska podešavanja i dugogodišnji udbaški angažman ostavili nepopravljive trajne posledice. A što se Murine tiče u dugogdišnjoj istoriji svog postojanja Murina nikada nije bila vašarište, i to što ste vi vašarski premijer, vašarske nelegitimne vlade, proistekle iz Sindjelićevog parlamenta, ne daje vam za pravo da svojim poremećenim aršinima dajete nepristojne ocjene o ovom istorijskom mjestu koje je zahvaljujući politici partije kojoj pripadate postalo tragični simbol nedužnog stradanja - zaključio je Zogović. 

Portal Analitika