Košarka

Budućnost Voli dočekuje Mornar: Ko će prvi do meč lopte?

Kao da smo tek na početku. Budućnost Voli i Mornar u večerašnji (20h) treći meč finala Prve A Erste lige ulaze sa skorom 1-1 u pobjedama.
Budućnost Voli dočekuje Mornar: Ko će prvi do meč lopte?
Portal AnalitikaIzvor

Finale šampionata države donijelo je do sada kvalitetnu košarku, ali ne i neizvjesnost u mečevima. Očekuju je, večeras u ,,Morači“, u taboru oba tima. Oslabljena Budućnost Voli imala je ozbiljne probleme u odbrani u Baru u prethodnom meču.

Za Mornar je ključno da zadrži visok šuterski nivo, koji je izostao u ubjedljivom porazu u prvoj utakmici u Podgorici. Serija koja se igra u tri pobjede trajaće makar do vikenda i četvrtog meča u Baru u nedjelju. Eventualna majstorica nikog ne bi začudila, u nikad kvalitetnijoj i izjednačenijoj završnici domaće lige.

Budućnost Voli griješila je mnogo u drugoj utakmici. Čak 22 izgubljene lopte, ali i 22 faula, bili su odraz nervoze u odbrani podgoričkog tima. Centar Zoran Nikolić odigrao je samo deset minuta i postigao dva poena – tri rana faula su ga ,,izbacila“ iz rotacije.

Bez Seada Šehovića, sa nedovoljno oporavljenim Vranješom, podgorički tim je u problemima…

- Mornaru treba čestitati, protivnik je zaslužio pobjedu u drugom duelu. Sada se od nas očekuje reakcija. Znali smo od početka da nas čeka teško finale, tako da nas Mornar nije iznenadio. Znamo kako treba da igramo da bi došli do titule. Vjerujemo da smo kvalitetniji, a ovaj, treći meč biće izuzetno važan – rekao je Rejnolds.

Njegova partija bila je jedan od rijetkih pozitivnih stvari iz poraza Podgoričana u Baru u utorak. Amerikanac je postigao 13 poena, u dugom periodu meča držao ,,plave“ u igri – ipak, domaćin je bio neuhvatljiv u četvrtoj četvrtini.

Ono što je za Mornar izuzetno bitno je da se uspostavi ravnoteža pod košem. Čak i u prethodnoj utakmici, u kojoj je u 35. minutu barski tim vodio sa 21 poena prednosti, rival je imao značajno više skokova. Na kraju utakmice, Budućnost Voli imala je sedam skokova više.

Barani imaju još rezervi u kvalitetu. Visoki igrači tek treba da pokažu značajan učinak u napadu. Mnogo se očekuje od iskusnog Balše Radunovića, koji je u prethodnoj utakmici ubacio tri poena, imao po dva skoka i asistencije.

- Ono što je bio ključ naše prethodne pobjede je agresivnost. Na taj način natjerali smo protivnika na veliki broj izgubljenih lopti. Izuzetno smo zadovoljni što smo publici u Baru obezbijedili još jedan meč finala, za vikend. Apsolutno vjerujemo u brejk u Podgorici. Finale je teško predvidjeti sada, što je odlična stvar za crnogorsku košarku – kazao je Radunović.

Od spoljne linije Mornara očekuje se da ponovi vrhunsku partiju – Džons i Voler su u prethodnom meču postigli 38 poena. Bekovska linija Budućnost Volija tako će biti pod pritiskom da ih zaustavi…

Ponovo bi se moglo ispostaviti da je važan faktor i opterećenje faulovima visokih igrača. Taktički, atraktivnim potezima, ujednačenim kvalitetom, finale crnogorskog prvenstva zaslužuje visoku ocjenu. Nema sumnje da će tako biti i večeras u ,,Morači“. 

Arena

Portal Analitika