Crna hronika

Zločin naručen iz Beograda

Dušku Roganoviću (35) iz Herceg Novog, koji je teško povrijeđen u eksploziji u utorak kod glavne autobuske stanice u Herceg Novom, život je ugrožen, ali je stabilnih vitalnih parametara.
Zločin  naručen iz Beograda
Portal AnalitikaIzvor

Roganoviću su u Opštoj bolnici u Meljinama amputirane noge, nakon čega je helikopterom prevezen na Intenzivnu njegu Kliničkog centra. Roganović je teško povrijeđen u utorak oko 14.40 sati kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod njegovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice. Istraga ukazuje da je nalogodavac ubistva Roganovića iz Beograda i da se radi o osveti za ubistvo vođe navijača Delija Marka Vesnića.

Roganović je u posljednje vrijeme često bio u društvu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja (navijač Partizana), koji je u policijskim evidencijama označen kao bezbjednosno interesantna osoba. Istražitelji vjeruju da je u pokušaju likvidacije Roganovića učestvovalo više osoba. Roganović je bio osam godina u zatvoru zbog ubistva vođe navijača Delija Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine.

U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, te Draženu Čađenoviću - oni su pravosnažno oslobođeni optužbi. Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobjegao.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Duško i njegov brat Vladan nosili su duže vrijeme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a koristili su i blindirana vozila.

U policijskim evidencijama, Roganović se vodi kao blizak sa članovima „kavačkog klana“, koji je u sukobu sa „škaljarcima“. Prema saznanjima Pobjede, policija neće isključiti mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi „škaljarskog klana“, pa će se na spisku osoba za saslušanje naći više bezbjednosno interesantnih osoba iz Kotora, Herceg Novog i Tivta koje su blisko povezane sa „kavačkim“ i „škaljarskim klanom“.

Osim od članova kriminalnih grupa koje su u sukobu, policija prikuplja informacije i od članova porodice, prijatelja i osoba bliskih Roganoviću kako bi se utvrdilo da li je bilo saznanja da mu je prijećeno. Preliminarni rezultati istrage ukazuju da je napad planiran duže vrijeme i da je učestvovalo više osoba.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika