Politika

DPS: Opština Kotor u VD stanju

Prošlo je 83 dana od formiranja privremene većine u Kotoru. Još uvijek nije završeno konstituisanje skupštine grada, Nijesu izabrana sva radna tijela i savjetu Skupštine koja su predviđena Odlukom lokalnog parlamenta. Nijesu jer predsjednica Lokalnog parlamenta za tu svoju obavezu nema vremena od kadrovskih kombinacija. Cijela lokalna uprava je u VD stanju. Od Administratora prekom sekretara Lokalne uprave svi su u VD stanju. Izvinjavamo se dio kadrva je još uvijek DPS, jer nemaju svoja riješenj ni snage da ih smijene. Tačnije nemaju svoje kadrove koje bi postavili na odgovorna mjesta. - poručuju iz Opštinskog odbora DPS Kotor.
DPS: Opština Kotor u VD stanju
Portal AnalitikaIzvor

Kako dodaju, postavlja se pitanje i ovi ''VD kadrovi'' da li su postavljeni u skladu sa zakonom. 

''I laiku je jasno da su postavljeni kadrovi postavljeni suprotno zakonu. Zašto još uvijek nijesu raspisani konkursi za slobodna funkcionerska mjesta. Jasno je . Nema koalicionog sporazuma i još se vodi borba oko fotelja. Možda ovo stanje najviše odgovara Frontu jer  u  ovoj situaciji on jedini postavlja svoje kadrove. I ne samo kadrove on postavlj bez konkursa svoje ljude u lokalnoj administraciji. Sve ono što su u izbornom programu promovisale Demokrate ostalo je mrtvo slovo na papiru. Oni gaze sve ono što su obećali. Čak i predsjednik opštine i pored svoje izjave da će bit prdsjednik opštine u punom kapacitetu, nakon pritiska koalicionih partnera odustaje od riješenje unutar lokalne uprave. Taman kad smo pomislili da je predsednikm u punom kapacitetu shvatamo da je on samo marioneta Demokratskog Fronta. Jedina nada za grad Kotor je SNP, ako on uopšte postoji u našem gradu. Sve ono što je javno izjavljivao nije realizovao. Stavio se u funkciju sprovođenja polotike Demokrata i URE. Građani još jednom izmanupilasani od stran Demokrata i ostale bratije'', ističe se u saopštenju.  

Iz DPS-a upituju ''što je sa javnim obećanjem da će se tokom ove sedmce izabrati izvođač na sanaciji kontrafora''.

''Još nijesmo shvatili koje investicije će tokom ove godine realizovat Liokalna uprava. U planu javnih nabavki nijesmo ništa vidjeli, tačnije opštine i Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora svoje planove nijesu još uvijek objavili. Sjutra je Prve Maj praznik rad a naša opštine već pet mjeseci ne radi več praznikuje. Nadamo se da će građani Kotora to znat da vrjednuju. Da pitamo što je sa Odlukom o raspodjeliu sredstava sportskim kolektivima. Odluka je preko noći bez obrazloženja povučena iz skupštinske procedure.Vjerovatni nije sad žurba jer je vaterpolo sezona za Primorac završena pa do Septembra nije žurba. Što je sa ostalim sportskim kolektivima. Ali nije to samo problem DPS-a već i svih drugih sportskih kolletiva u gradu. Još uvijek ne nađosmo objavljenu Odluku o prodaji sada već čuvenog audija. A kako će mo pomoć ugroženim socijalcima kad nijesmo prodalo vozilo. Važan je samo politički marketing. Mi smo tu da ih podsjećamom na preuzete a nerealizovane obaveze. Ovo je samo dio nerealizovanih obećanja trenutne većine u gradu Kotoru.Poštovani građani DPS vam stoji na raspolaganju da sva vaša nerealizovana obećanja od strane privremene večine preko nas realizujete.Ovom prilikom poštovani građani želimo vam sretne prvomajske praznike'', zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika