Crna hronika

Bošković i Marković poslije peripetija pušteni da se brane sa slobode

Nebojši Boškoviću i Svetozaru Markoviću uhapšenima u okviru istrage u slučaju "Primorka" ukinut je pritvor, saznaje Portal Analitika. Odluku o ukidanju pritvora donio je sudija za istrage Miroslav Bašović, uz saglasnost Specijalnog državnog tužilaštva. Međutim, policijski inspektori su Boškovića i Markovića, na kapiji ZIKS-a, ponovo uhapsili i sproveli na ispitivanje. Nije poznat razlog novog hapšenja. Policijski inspektori nijesu objašnjavali ni zašto su im stavili lisice na ruke, ali ni zašto su ih poslije pola sata pustili na slobodu.
Bošković i Marković poslije peripetija pušteni da se brane sa slobode
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je juče objavila da su njih dvojica ponudili Tužilaštvu prijedlog o nagodbi.

Istragom je obuhvaćeno ukupno 15 osoba.

Istragu u ovom predmetu Specijalno tužilaštvo pokrenulo je još u aprilu prije dvije godine zbog spornih garancije koje je država dala preduzeću “Primorka” u iznosu od četiri miliona eura.

Naime, Vlada Crne Gore je 1. jula 2010. izdala garancije na četiri miliona eura za kredit od 14,4 miliona eura za preduzeće “Melagonija Primorka”, koji je podignut u NLB banci. Za kredit je, osim Vladinih garancija, založena i kompletna imovina preduzeća čijim radnicima je bio i namijenjen.

Međutim, sredstva kredita usmjerena su kao pokriće i obaveze za potrebe frimi koje pripadaju Nebojši Boškoviću, “Krisma motors”, u iznosu od 2,77 miliona eura, zatim “Krismi trejd” je preusmjereno 6,55 miliona, a “Primorki” 5,07 miliona eura, dok radnici nijesu isplaćeni iako je kredit bio namjenski, odnosno za servisiranje zaostalih zarada radnika, povezivanja radnog staža, izrade socijalnog programa, obaveze prema dobavljačima.

 
Portal Analitika