Politika

OO DPS Budva: Konstantni mobing nad službenicima u Opštini Budva

OO DPS Budva uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelini.
OO DPS Budva: Konstantni mobing nad službenicima u Opštini Budva
Portal AnalitikaIzvor

“Taman kada smo naivno pomislili da se nezapamćenom partijskom kadriradnju koje je vladajuća kolacija sprovela posljednjih mjeseci nazire kraj, njihovi apetiti su se igleda proširili, pa su počeli da vrše mobing i nad stalno zaposlenim službenicima u Opštini Budva i konstantano ih pritisakaju da napuštaju svoja radna mjesta.

Naime v.d. sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu, takozvanog sekretarijata „Vukotić-Jelušić“, gotovo je oduzela referat dugogodišnjoj službenici zaposlenoj na radnom mjestu viši savjetnik II za radne knjižice, onemogućivši joj da redovno obavlja svoje dnevne poslove. Iste je naime, povjerila svojoj rođenoj majci Nadi Vukutić, koja po trenutnoj sistematizaciji obavlja poslove njene sekretarice!

Prema našim saznanjima sekretarka Vukotić mijenja sistematizaciju tog Sekretarijata kako bi i zvanično unaprijedila svoju majku u referenta za radne knjižice (radno mjesto za koje je inače predviđena visoka stručna sprema), na način što će u sistematizaciji napisati da taj referat može obavljati lice sa završenom srednjom školom, prilagođavajući ga njenim kvalifikacijama.

Nadalje, sekretraka Vukotić- Jelušić je dobila i posebno ovlašćenje predsjednika Krapovića i da dovrši „čistku“ lokalnih funkcionera. Tako se Vladimir Sekulić koji obavlja funkciju načelnika Službe zaštite imovine i lica u Opštini Budva ovih dana susreće sa neviđenim pritiskom i raznim vrstama iznuđivanja njegove ostavke na radno mjesto na koje je po konkursu izabran i koje treba da obavlja još pune dvije godine. Nakon što je nekoliko puta pozivan na razgovor kod Krapovića gdje je upućivan da napiše „dvije rečenice“ i da ostavku, na šta, bez adekavtnog raspoređivanja, Sekulić nije pristao, pozvan je od strane Vukotić- Jelušić. Ona ga je obavjestila da je pripremila Rješenje o njegovom razrješenju, te da je svjesna da nema valjan razlog da ga smijeni, ali da će ukoliko ne bude sarađivao, kroz mjesec ili dva izmisliti dobro obrazloženje, koje neće oboriti ni sudovi. Predložila mu je da sarađuje, jer će u suprotnom ostati bez posla, a potreba za ovim postoji jer oni jednostavno imaju svog čovjeka predviđenog za to mjesto. Dakle, još jedno od političkih rješenja koja su raspodjeljena shodno koalicionom sporazumu, baš kao i ono sekretarke Vukotić-Jelušić, koja se na tom mjestu našla zahvaljujući svekrvinim partijskim zaslugama.

Ovdje nam ostaje da se zapitamo da li će napredovanje u službi, i to sa veoma upitnim kvalifikacijma, (p)ostati privilegija prvih srodnika, uže i šire porodice, rođaka i kumova novih vršilaca odgovornih dužnosti u budvanskoj opštini ili će oni ipak dati prednost profesionalizmu kako su na široko obećavali u predizbornoj kampanji ?!”, zaključuje se u saopštenju OO DPS Budva.

 

 

Portal Analitika